UPDATE #NOW

Ο Harry Styles έκανε έναν δίσκο για το σπίτι μέσα του και για το πώς τον μεταμόρφωσε η καραντίνα


Κλέλια Φατούρου

28 Απριλίου 2022

Ο Harry Styles έκανε έναν δίσκο για το σπίτι μέσα του και για το πώς τον μεταμόρφωσε η καραντίνα
better homes and gardens magazine
Το νέο album του Harry Styles μιλά για την εσωτερική μεταμόρφωσή του

Ήταν το 2010, όταν οι One Direction έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο βρετανικό "The X Factor". Ο Harry Styles ήταν μόλις 16 χρονών όταν ανέβηκε στη σκηνή και έγινε μέλος μίας μπάντας που λατρεύτηκε από μία ολόκληρη γενιά εφήβων. Τα παιδιά μεγάλωσαν και καθένας πήρε τον δρόμο του.

Ο Styles έβγαλε το πρώτο solo album του τον Δεκέμβριο του 2019 και ήταν έτοιμος να γυρίσει τον κόσμο με περιοδείες. Αλλά τον πρόλαβε ο Covid. Αναγκάστηκε να κλειστεί σε ένα σπίτι για 6 εβδομάδες και να μην κάνει τίποτα απολύτως. «Ξαφνικά τα ουρλιαχτά σταμάτησαν» και αυτό τον δυσκόλεψε σε σχέση με όλα αυτά που είχε μάθει από τους One Direction. Έπρεπε να δουλεύουν συνέχεια για να πετύχουν περισσότερα, όλο και περισσότερα. Αλλά αυτή τη φορά, επέλεξε να μην κάνει τίποτα απολύτως.

Έμαθε κάπως έτσι πολλά για τον εαυτό του και τις σχέσεις. Ο 28χρονος μουσικός έληγε πάντα τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις πριν δυσκολέψουν. Τώρα όμως ήξερε ότι ήταν η ώρα να γίνει καλύτερος φίλος, γιος, αδερφός. Πίεσε τον εαυτό του να κάνει όλες τις πολύωρες και δύσκολες συζητήσεις και να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του.

«Κατάλαβα ότι σπίτι δεν είναι ο χώρος αλλά ένα εσωτερικό πράγμα. Και το συνειδητοποιείς όταν σταματάς για λίγο».

Αναγνωρίζει ότι μπορεί όλο αυτό να ακούγεται λίγο επιφανειακό αλλά είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε όλοι, μετά τη σκληρή καραντίνα. Ότι καμία δουλειά ή απλό πρόβλημα δεν αξίζει τόσο ώστε να υποφέρουμε.

Και κάπως έτσι προέκυψε ο δεύτερος δίσκος του με τον τίτλο "Harry's Home". Ήθελε το αποτέλεσμα να μοιάζει στον ίδιο και όχι να βασίζεται στα είδωλά του, όπως συνέβη με το προηγούμενο άλμπουμ του "Fine Line". «Ξέρω ότι δεν είμαι ο καλύτερος στο τραγούδι, στα μουσικά όργανα ή στη σύνθεση. Είμαι όμως πολύ καλός στο να φέρνω κοντά τους ανθρώπους και να διασκεδάζουμε». Αποφάσισε λοιπόν να ακούει μόνο κλασική μουσική στην καραντίνα για να γράψει μετά σε λευκό καμβά. Οι στίχοι του έχουν κυριολεκτικές αναφορές από στιγμές στο σπίτι, αλλά πρόκειται κυρίως για το ψυχικό ευ ζην.

Αν αναρωτιέσαι για το πώς είναι η προσωπικότητα του Harry Styles, όλοι οι δημοσιογράφοι μιλούν για την απίστευτη ευγένεια και γλυκύτητά του. «Σαν ένα σπιτικό κέικ της γιαγιάς σου, σαν λουλούδια που κόβεις ένα κυριακάτικο πρωί, σαν τα λούτρινα αρκουδάκια ενός παιδικού κρεβατιού». Το κάνει από επιλογή, όπως λέει, γιατί δεν ήθελε ποτέ να γίνει σαν αυτούς τους celebrities που φέρονται με αγένεια, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχει και μία βαθύτερη ανάγκη να είναι παντού αρεστός.

Η σεξουαλικότητά του και η άρνηση να μιλήσει για αυτήν

Όλοι αναρωτιούνται για τα γυναικεία ρούχα και τα βαμμένα νύχια. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί πλήρως τη σεξουαλικότητά του, αλλά δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει να τη μοιραστεί με τα media. «Μου αρκεί που το ξέρουν οι φίλοι μου. Ο σκοπός είναι να μάθουμε να αποδεχόμαστε τους πάντες, να είμαστε ανοιχτοί και να μην βάζουμε ταμπέλες. Όχι να είμαστε υποχρεωμένοι να τικάρουμε κουτάκια.

Είναι πλέον σε μία διαφορετική φάση της ζωής του, όπου ξέρει ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου αν ο δίσκος του δεν σκίσει εμπορικά. Βάζει μικρότερους στόχους και θέλει απλώς να περνάει καλά και να κάνει πράγματα για τα οποία θα είναι περήφανος. Αυτός, οι φίλοι, η οικογένεια και τα παιδιά που θα κάνει μια μέρα, όπως λέει.

Διάβασε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Better Homes&Gardens