UPDATE #NOW

Η Ολέθρια Σχέση γίνεται σειρά και η Glenn Close θέλει να τελειώσει το στίγμα της «τρελής γυναίκας»


Κλέλια Φατούρου

10 Μαΐου 2022

Η Ολέθρια Σχέση γίνεται σειρά και η Glenn Close θέλει να τελειώσει το στίγμα της «τρελής γυναίκας»
Η Ολέθρια Σχέση έρχεται στην μικρή οθόνη και η πρωταγωνίστρια της ταινίας θα ήθελε να δει την αποκατάσταση του ρόλου της

Η ταινία «Ολέθρια Σχέση» έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 1987 και έμεινε στην ιστορία του κινηματογράφου ως ένα από τα σπουδαιότερα ερωτικά θρίλερ. Συγκέντρωσε 6 υποψηφιότητες για Όσκαρ και παραμένει διαχρονική αξία. Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Dan είναι παντρεμένος με μία κόρη και πετυχημένος δικηγόρος. Μετά από ένα casual ειδύλλιο με την επιμελήτρια βιβλίων, Alex, ξεκινά ένα εμμονικό κυνηγητό και μία επιθετική συμπεριφορά από τη δική της πλευρά. Ο Dan προσπαθεί αν σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Μάλλον για αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνει σειρά από την Paramount+. Τον ρόλο της Glenn Close θα αναλάβει η Lizzy Caplan και ο Michael Douglas θα είναι ο επίσης υπέροχος Joshua Jackson. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την πλοκή και για το πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά έχουμε την άποψη της Glenn Close.

«Ελπίζω ότι θα διηγηθούν τη δική της πλευρά και την ιστορία που υπάρχει πίσω από τον χαρακτήρα της. Ότι είναι ένας εύθραυστος άνθρωπος, που χρειάζεται βοήθεια». Στο αρχικό τέλος της ταινίας του 1987, η Alex θα αυτοκτονούσε αλλά το κοινό που το είδε πριν την κυκλοφορία του, δεν συμφώνησε με κάτι τόσο σκοτεινό. Έτσι είδαμε την Alex να πεθαίνει στα χέρια του παντρεμένου ζευγαριού.

Η Close δήλωσε ότι θα προτιμούσε να δει τώρα το αρχικό τέλος που είχαν επιλέξει, αλλά θα πρέπει να περιμένει. «Είμαι ενθουσιασμένη με την επίδραση της Ολέθριας Σχέσης στην κουλτούρα μας. Ωστόσο, είναι εύκολο να χλευάζουμε τους ανισόρροπους ανθρώπους και να τους μετατρέπουμε σε κακούς. Αυτό διαιωνίζει σίγουρα το στίγμα».

Η Glenn Close έχει απόλυτο δίκιο και το λογικό είναι ότι θα δούμε την αναβίωση της Ολέθριας Σχέσης, μέσα από ένα σύγχρονο πρίσμα και μία εμβάθυνση στις προσωπικότητες. Διαφορετικά, αυτή η επιστροφή δεν θα έχει καμία αξία.