UPDATE #NOW

Η Dua Lipa για τα live που της έλειψαν, τον ακτιβισμό και τα ραντεβού που βγαίνει μόνη της


Κλέλια Φατούρου

10 Μαΐου 2022

Η Dua Lipa για τα live που της έλειψαν, τον ακτιβισμό και τα ραντεβού που βγαίνει μόνη της
Vogue
Η Dua Lipa κάνει περιοδεία με το Future Nostalgia, ετοιμάζει τον τρίτο δίσκο και είναι πάντα στο πλευρό των μειονοτήτων

Η Dua Lipa είναι πολλά περισσότερα από ένα πανύψηλο εντυπωσιακό κορίτσι με pop τραγούδια. Η 26χρονη τραγουδίστρια με ρίζες από την Αλβανία, το Κόσοβο και την Μ. Βρετανία έχει κομμάτια από κάθε χώρα, κι ας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, επέστρεψε επιτέλους στη σκηνή για να τραγουδήσει τα κομμάτια του Future Nostalgia, το δεύτερο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε ακριβώς πάνω στην έναρξη της πανδημίας. «Μπορεί να κυκλοφόρησε το 2020, αλλά δεν είχα την ευκαιρία να δω live τις αντιδράσεις του κόσμου. Τελικά κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα σημαντικό album. Αυτό που θέλω είναι να φέρνω τους ανθρώπους κοντά μέσα από τη μουσική. Είναι συμπαντικό το να μοιράζεσαι τραγούδια και να νιώθεις ότι σε καταλαβαίνουν», εξηγεί στην αμερικάνικη Vogue.

Η 90λεπτη περιοδεία της είναι γεμάτη μουσική, χορό, κομφετί και roller-skating. Είναι σαν πάρτι, με θέμα τη ντίσκο, με την Dua Lipa να έχει βελτιωθεί πολύ στον χορό, μετά από μαθήματα που πήρε από την πρώην χορεύτρια της Madonna, Charm La'Donna. «Περισσότερο από όλα, ήθελα οι άνθρωποι να μιλούν για τη μουσική μου. Όταν όμως είσαι στην ποπ, ένα λάθος βήμα, ένας χορός που δεν λειτουργεί και τελείωσες. Έχω περάσει δύσκολα».

Η ζωή της ωστόσο έχει υπάρξει πιο δύσκολη όταν στα 13, ένιωθε ότι δεν θα αναπτυχθεί ποτέ, και για αυτό άρχισε να φοράει ψηλοτάκουνα. Όλες οι φίλες της είχαν αγόρια και εκείνη άλλαξε απότομα μετά τα 18. Εξίσου άβολα ένιωθε με τα αγόρια στα 7 της, όταν τα παιδιά έπαιζαν κυνηγητό, με τα αγόρια να κυνηγούν τα κορίτσια ώστε να τα πιάσουν και να τα φιλήσουν. Όταν έφτασε σε σημείο να ενοχλείται πραγματικά, σταμάτησε, ζήτησε από ένα αγόρι να την πλησιάσει και του τσίμπησε δυνατά τον ώμο.

Η μεγάλη αλλαγή όμως συνέβη στα 11 της, όταν η οικογένεια επέστρεψε στο Κόσοβο (με την Dua να επιστρέφει μόνη στο Λονδίνο στα 15). Η Dua μιλούσε με βρετανική προφορά και τα αλβανικά δεν ήταν σίγουρα η γλώσσα που χρησιμοποιούσε με άνεση. Οι ιστορίες όμως που άκουγε από τις γιαγιάδες και τις θείες για θανάτους και απώλειες, την έκαναν να ανακαλύψει τη διττή της ταυτότητα. Ήταν αυτό που οδήγησε στη δημιουργία του Service95. Ένα newsletter στο οποίο πρέπει να έχεις συνδρομή, και επικεντρώνεται σε φωνές ακτιβιστών και δημιουργικές πρωτοβουλίες. Είναι υπέρμαχος των LGBTQ+ δικαιωμάτων, των προσφύγων και κατά της οπλοχρησίας στις Η.Π.Α.

Η fun πλευρά της Dua Lipa

Λατρεύει τις αγκαλιές, πράγμα που, όπως υποστηρίζει, έχει πάρει από τις αλβανικές ρίζες της, μαγειρεύει σαν επαγγελματίας, ταξιδεύει πολύ, ανακαλύπτει εστιατόρια και τρώει πραγματικά πολύ. Διαβάζει με μανία τα ταρώ και κρυστάλλους και έχει γίνει πολύ καλή σε αυτό. Κάνει yoga αλλά δεν αποχωρίζεται το ψυχεδελικό μακρύ μανικιούρ της.

Τα τραγούδια του Future Nostalgia έχουν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο streams στο Spotify και αν και έχει ωριμάσει μουσικά (ετοιμάζει ήδη τον επόμενο δίσκο), δεν έχει βαρεθεί ακόμα τα pop κομμάτια της με τα οποία χορεύουν τόσοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Αυτή την περίοδο εξάλλου, επικεντρώνεται περισσότερο στα πράγματα που δεν τολμούσε να κάνει μόνη της. Όπως το να φάει σε ένα εστιατόριο ή να πάει σινεμά. Χωρίς να γράψουν ότι χρειάζεται έναν άντρα στο πλευρό της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη Vogue

TAGS