UPDATE #NOW

Eurovision: Το videoclip της Ουκρανίας για το Stefania μόλις κυκλοφόρησε. Και δεν βλέπεται εύκολα


JTeam

15 Μαΐου 2022

Eurovision: Το videoclip της Ουκρανίας για το Stefania μόλις κυκλοφόρησε. Και δεν βλέπεται εύκολα
Η Ουκρανία με τους Kalush Orchestra αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2022 και πριν από λίγες ώρες κυκλοφόρησε το videoclip του τραγουδιού, το οποίο μόνο να σας συγκινήσει μπορεί

Η Ουκρανία πήρε μέρος στην Eurovision όσο βρίσκεται σε πόλεμο με την Ρωσία και η συμμετοχή της θα λέγαμε ότι σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη από πολλές απόψεις.

Όπως φαίνεται οι Kalush Orchestra θέλησαν να «φωνάξουν» σε όλο τον κόσμο πόσο δύσκολα περνάει η χώρα τους και το νέο τους videoclip δείχνει πραγματικές εικόνες πολέμου. Το μόνο ζωντανό μέσα σε αυτές τις ανατριχιαστικές εικόνες είναι η μουσική τους που θέλουν να φέρει και πάλι την ειρήνη.

Η ιστορία πίσω από το «Stefania»

Το τραγούδι «Stefania», συνδυάζει τη ραπ με την παραδοσιακή ουκρανική μουσική. Το τραγούδι είναι μια ωδή στη μητέρα, με τον τραγουδιστή να μιλά για καλές αναμνήσεις από τη μητέρα του. Πρόκειται για ένα «νανούρισμα» που στο τέλος κάθε στίχου φέρνει τον αφηγητή πίσω στο χρόνο που τους φρόντιζε η μητέρα του.

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος είχε δηλώσει:

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών».

Αν κάτι μπορούμε να κρατήσουμε από το videoclip τους είναι η σκληρή αλήθεια του πολέμου και η ελπίδα για ειρήνη!