UPDATE #NOW

Η Jemima Kirke πρωταγωνιστεί σε 2 σειρές, στήνει εκθέσεις και ψάχνει να βρει ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και μητρότητα


Κλέλια Φατούρου

18 Μαΐου 2022

Η Jemima Kirke πρωταγωνιστεί σε 2 σειρές, στήνει εκθέσεις και ψάχνει να βρει ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και μητρότητα
Harper's Bazaar
Η "Jessa" των Girls δεν ταυτίζεται πολύ με τους ρόλους της και προσπαθεί να ισορροπήσει τη δουλειά με τη μητρότητα

Είναι μερικά πρόσωπα που δεν χρειάζονται συστάσεις, γιατί νομίζεις ότι τα γνωρίζεις. Ίσως όμως και να μην είναι αυτή η περίπτωση της Jemima Kirke. Το indie κορίτσι των Girls που όλοι θυμούνται για αυτόν τον ρόλο, ενώ έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα. Σήμερα, στα 37 της, συνεχίζει με σειρές, εκθέσεις (που είναι και η βασική δουλειά της) και προσπαθεί να βρει χρόνο για τα δύο παιδιά της, ως single μαμά.

Φωτογραφήθηκε στο σπίτι της, παρέα με τις δύο γάτες της, για λογαριασμό του Harper's Bazaar και μίλησε για τους ρόλους της, τη σχέση με τα παιδιά της και για το πόσο κουραστικό είναι να ταυτίζουν με έναν ρόλο, σε μία άλλη φάση της ζωής σου.

Η Jessa των Girls ήταν αυτό το αιθέριο άπιαστο πλάσμα που απλά δεν χόρταινες να βλέπεις. Μακριά ξανθά μαλλιά, κιμονό και boho φορέματα, μία ζωή χωρίς σταθερότητα, απελευθερωμένο σεξ και μία μόνιμη θλίψη στα μάτια. Για κάποιο λόγο, το κοινό και οι κριτικοί θεώρησαν ότι αυτός είναι ο πραγματικός της εαυτός και πιστεύουν ότι δεν έκανε τίποτα μετά το φινάλε της σειράς της Lena Dunham.

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Μεγαλωμένη σε μία οικογένεια καλλιτεχνών (οι αδερφές της Lola και Domino είναι επίσης γνωστές ηθοποιοί και τραγουδίστριες), αποφοίτησε από σχολή καλών τεχνών και απλώς έτυχε να γίνει ηθοποιός. Έγινε νωρίς μητέρα και πριν από 5 χρόνια πήρε διαζύγιο. «Ξέρω ότι υπάρχουν single μαμάδες που είναι ηθοποιοί, απλά δεν τις γνωρίζω. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις την ισορροπία γιατί πρέπει να μελετάς διαρκώς για τον ρόλο».

Αν και είναι επιλεκτική στη δουλειά, φέτος έκανε ένα πολύ δυνατό comeback στο Sex Education ως Hope, η διευθύντρια που το παίζει cool αλλά που αποδεικνύεται τύραννος και κατατροπώνεται από τους μαθητές της (κάτι σαν σύγχρονη Τράντσμπουλ στη Ματίλντα). Και ενώ ήταν έτοιμη να κάνει διάλειμμα και ενώ αρχικά απέρριψε τη σειρά του Hulu, Συζητήσεις με Φίλους, που βασίζεται σε ένα από τα πολυσυζητημένα βιβλία της Sally Rooney.

Μετά το Normal People, σειρά έχει το βιβλίο που περιγράφει τις ιστορίες των παντρεμένων Melissa και Nick και των φοιτητριών Frances και Bobbi και πώς περιπλέκονται μεταξύ τους. Μία ακόμα ιστορία για την ενηλικίωση (ανεξαρτήτως ηλικίας), έρωτα, πάθους και υπαρξιακών αδιεξόδων. Η Jemima συγκρίνει τη νεαρή Rooney με την Dunham γιατί είναι δύο νέες γυναίκες συγγραφείς που εκπροσωπούν μία ολόκληρη γενιά όταν δημιουργούν αλλά η καθεμία το κάνει με τον δικό της τρόπο.

«Δεν πιστεύω ότι μία ιστορία αξίζει μόνο όταν είναι ρεαλιστική. Η αξία φαίνεται στο πώς συνδέεται ο θεατής με αυτή».

Η κουβέντα πηγαίνει στην τέχνη της και στο πόσο αλληλένδετη είναι με την υποκριτική και τους ρόλους που επιλέγει. Μία έκθεσή της απεικονίζει γυναίκες που φορούν τα νυφικά τους, με κάποιες να έχουν μόλις παντρευτεί και με κάποιες να έχουν μόλις χωρίσει. Δηλώνει ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά τη ζωή, αλλά δεν μπορεί να σταματήσει να γελάει με αυτή και προστατεύει περισσότερο τον εαυτό της. Επιλέγει να μοιραστεί μία προσωπική ιστορία με τον γιο της, αλλά μάλλον ενδεικτική για τη σχέση τους. «Ο 9χρονος γιος μου είδε ότι τα φετινά μου γενέθλια ήταν λίγο ζόρικα για εμένα και αποφάσισε να μου κάνει δώρο με κουπόνια για ξέγνοιαστες στιγμές. Μου είπε ότι μπορούμε να πάμε σε ένα μουσείο ή να δούμε ταινίες στο TCM, που είναι το αγαπημένο μου κανάλι». Ίσως αυτή η συνέντευξη μας έδειξε μερικές πτυχές που δεν φανταζόμασταν ότι διέθετε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Harper's Bazaar