UPDATE #NOW

Το New York Magazine γράφει ιστορία με ένα τεύχος-οδηγό για υπηρεσίες άμβλωσης σε όλη την Αμερική


Κλέλια Φατούρου

24 Μαΐου 2022

Το New York Magazine γράφει ιστορία με ένα τεύχος-οδηγό για υπηρεσίες άμβλωσης σε όλη την Αμερική
New York Magazine cover
Μία ακόμη ιστορική στιγμή από το New York Magazine, για ένα θέμα που δυστυχώς δεν θα έπρεπε καν να μας απασχολεί σήμερα

Είναι τρομερό που εν έτει 2022 χρειάζεται να μιλάμε ακόμα για το δικαίωμα στην άμβλωση και την αυτοδιάθεση κάθε γυναίκας, αλλά έλα που αυτοί οι αγώνες δεν λένε να τελειώσουν.

Ο νόμος Roe v. Wade που αποφάσισε το 1973 ότι το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση προστατεύεται, φτάνει στο τέλος του και καλώς ήρθατε στον Μεσαίωνα. Το τεύχος του New York Magazine, που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα δημιούργησε ένα ιστορικό εξώφυλλο, και ένα τεύχος που έχει ως στόχο να βοηθήσει πρακτικά τις γυναίκες.

Οι Camille Squires και Irin Carmon έφτιαξαν έναν απαραίτητο οδηγό που περιλαμβάνει τις κλινικές για άμβλωση σε κάθε πολιτεία, πώς να επικοινωνήσεις μαζί τους και ποιες υπηρεσίες προσφέρουν. Επιπλέον, θα υπάρχει ένας οδηγός που θα αποτελείται από 8 μέρη και θα ενημερώνει για την αναζήτηση υπηρεσιών, σε περίπτωση που η άμβλωση απαγορευτεί σε συγκεκριμένη πολιτεία των Η.Π.Α. Το τεύχος θα υπάρχει στο the Cut ως online βάση δεδομένων για ό,τι αφορά τις αμβλώσεις.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να εξαφανίσει τον νόμο Roe v. Wade και το δικαίωμα στην άμβλωση θα χαθεί σε περισσότερο από τη μισή χώρα. Η ανάγκη όμως είναι επιτακτική και το επεσήμανε ένας γιατρό το 1888. «Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των αμβλώσεων που κάνουν οι γιατροί και εκείνων που κάνουν οι γυναίκες μόνες τους

«Το New York Magazine δημοσίευσε τον πρώτο οδηγό του για τις υπηρεσίες αμβλώσεων στη Νέα Υόρκη το 1972, έναν χρόνο πριν νομιμοποιηθούν. Τώρα, το 2022, είναι ξεκάθαρο ότι αυτές οι υπηρεσίες είναι πιο σχετικές από ποτέ. Είμαι τρομερά περήφανη για αυτή την ομάδα που έκανε αυτή την εξουθενωτική έρευνα, τόσο για το έντυπο όσο και για το ψηφιακό τεύχος μας. Δεσμευόμαστε να διαθέσουμε δωρεάν τον οδηγό σε όλες τις γυναίκες που τον χρειάζονται», δήλωσε η διευθύντρια του Cut, Lindsay Peoples.