UPDATE #NOW

Μια διαφορετική κάρτα αγάπης για τη Γιορτή του Πατέρα, από τη ΜΕΡΙΜΝΑ


JTeam

15 Ιουνίου 2022

Μέριμνα: Κάρτα αγάπης για τη γιορτή του πατέρα
Μέριμνα
Με αφορμή τη Γιορτή του Πατέρα την Κυριακή 19 Ιουνίου η Μέριμνα προσκαλεί όλες/ους να γιορτάσουν με τη συμμετοχή τους στην εκστρατεία #karta_agapis

Η «Μέριμνα» είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που παρέχει φροντίδα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες ή και την απώλεια αγαπημένου τους προσώπου. Παρέχει δωρεάν ιατρονοσηλευτικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες σε παιδιά με απειλητική για τη ζωή ασθένεια και τις οικογένειές τους και συμβουλευτική στήριξη στο πένθος σε παιδιά που βιώνουν την απώλεια αγαπημένου προσώπου. Πραγματοποιεί επίσης εξειδικευμένες επιμορφώσεις για επαγγελματίες υγείας και παιδείας για να τους προετοιμάσει ώστε να είναι σε θέση να στηρίξουν παιδιά, οικογένειες και σχολικές κοινότητες που βιώνουν είτε μια σοβαρή ασθένεια είτε μια απώλεια.

Κάθε πατέρας, ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας, Ζει για Πάντα στην Καρδιά μας!

Ο ρόλος του πατέρα είναι σημαντικός στην ανάπτυξη του παιδιού. Η σχέση με τον πατέρα καθορίζει
την ταυτότητά μας, διαμορφώνει πτυχές της προσωπικότητάς μας, δίνει ένα στίγμα για τον
χαρακτήρα και τις δεξιότητές μας. Είναι ένα αποτύπωμα που φέρνουμε στη ζωή και το φυλάμε
πάντα στην καρδιά μας, είτε έχουμε την δυνατότητα να τον βλέπουμε και να τον έχουμε στη ζωή
μας, είτε όχι. Είναι μια σχέση που διαμορφώνει την βιογραφία της ζωής μας. Πολλά παιδιά βιώνουν
την απώλεια του πατέρα λόγω θανάτου, αλλά και γι’ αυτά τα παιδιά η ημέρα της γιορτής του πατέρα είναι σημαντική.

Μέσω της δράσης e-κάρτα αγάπης θα χρηματοδοτηθεί η ψυχολογική στήριξη παιδιών και εφήβων που πενθούν την απώλεια του πατέρα τους. Με την κατάλληλη ψυχολογική στήριξη που παρέχει η Μέριμνα τα παιδιά αναπτύσσουν νέα ψυχικά αποθέματα για να διαχειριστούν το θρήνο τους.

Ο θρήνος είναι μία μακρόχρονη διεργασία στη διάρκεια της οποίας το παιδί βιώνει οδυνηρές αντιδράσεις καθώς προοδευτικά προσαρμόζεται στην απουσία του πατέρα του , αναπτύσσει έναν εσωτερικευμένο δεσμό μαζί της και επαναπροσδιορίζει την ιστορία της ζωής του. Ο στόχος της δράσης είναι να απαλύνουμε την οδύνη της απώλειας αγαπημένου προσώπου στηρίζοντας ένα παιδί που χάνει το γονιό του, διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον που το κατανοεί και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Συμμετοχή στη δράση

Από τις 13 έως τις 20 Ιουνίου, όποιος θέλει να στηρίξει τη δράση μπορεί να μπει στη σελίδα της Μέριμνας και να διαλέξει την κάρτα της προτίμησής του και να ορίσει το ποσό της δωρεάς του.

Έπειτα μπορεί να συμπληρώσει τα στοιχεία του παραλήπτη της κάρτας και να γράψει την ευχή του για τον πατέρα της καρδιάς του. Mε την ολοκλήρωση της δωρεάς του, η e-κάρτα αγάπης θα αποσταλεί στο email που έχει ζητήσει. Ευχαριστήριο email και απόδειξη δωρεάς θα σταλεί στο δικό του email.

Στείλε και εσύ την ευχή σου για τη Γιορτή του Πατέρα με την e-κάρτα αγάπης της Μέριμνας και βοήθησε ένα παιδί που έχει χάσει τον πατέρα του να λάβει τη στήριξη που χρειάζεται!

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μέριμνα: www.merimna.org.gr