UPDATE #NOW

Καύσωνας και ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε άνετα στις μεγάλες ζέστες που έρχονται


JTeam

21 Ιουνίου 2022

Καύσωνας και ύπνος: Πώς να κοιμηθείτε άνετα στις μεγάλες ζέστες που έρχονται
Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα κι εμείς σας έχουμε μερικά tips από ειδικούς που υπόσχονται να σας χαρίσουν έναν ευχάριστο ύπνο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα για φέτος, είναι εδώ ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Για αρχή, πρέπει να ξέρετε ότι αυτό που δυσκολεύει τον ύπνο σας, είναι το γεγονός ότι το δωμάτιο σας γίνεται πιο θερμό από τη θερμοκρασία που επικρατεί έξω. Αν σκέφτεστε από τώρα, πώς θα καταφέρετε να κοιμηθείτε το βράδυ, υπάρχουν λύσεις που θα κάνουν τον καύσωνα πιο υποφερτό την ώρα που θα ξαπλώσετε στο μαξιλάρι σας. Αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω γρήγορα και εύκολα tips.

Για αρχή, κλείστε τις κουρτίνες του υπνοδωματίου σας για να μη μπει περισσότερη ζέστη, ανοίξτε τα παράθυρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας για να δημιουργηθεί ρεύμα αέρα, τοποθετήστε ένα μπολ με κρύο νερό ή παγάκια μπροστά από έναν ανεμιστήρα για να φτιάξετε έναν DIY κλιματισμό και φροντίστε να κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο με πολλά υγρά και σωστές τροφές, όπως φέτες αγγουριού που περιέχουν 95% νερό.

Αποφύγετε βαριά γεύματα, τα οποία δύσκολα θα χωνέψετε κατά τη διάρκεια της δύσκολης νύχτας και μην πιείτε υπερβολική ποσότητα νερού πριν ξαπλώσετε. Σημαντικό είναι ακόμη να μην πιείτε καθόλου καφεΐνη όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου καθώς μπορεί να σας κάνει να ζεσταθείτε περισσότερο.

Μπορείτε επίσης, να κοιμηθείτε γυμνοί για να βοηθήσετε το σώμα σας να αυτοδιαχειριστεί τη θερμοκρασία. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια παγοκύστη στις μασχάλες σας ή στο πίσω μέρος του λαιμού σας, σύμφωνα με τους ειδικούς και να κάνετε ένα χαλαρωτικό, χλιαρό ντους πριν τον ύπνο.

Το σημαντικό είναι να θυμάστε πως καλό είναι να πάτε για ύπνο, μότε όταν σας πιάσει πραγματική νύστα γιατί διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να «ακούτε» το σώμα σας και τους καρδιακούς σας παλμούς να ανεβαίνουν όσο εκείνο προσπαθεί να διαχειριστεί την απότομη μεταβολή θερμοκρασίας.