UPDATE #NOW

Η Jane Fonda προτείνει να μετονομάσουμε τα αιδοία μας σε όπλα AK47 για να αποκτήσουμε περισσότερα δικαιώματα


Κλέλια Φατούρου

29 Ιουνίου 2022

Η Jane Fonda προτείνει να μετονομάσουμε τα αιδοία μας σε όπλα AK47 για να αποκτήσουμε περισσότερα δικαιώματα
Vogue Poland/MOLLY MATALON
Η Jane Fonda πάλι δεν μάσησε τα λόγια της

Αμέσως μετά την ακύρωση του νόμου Roe v. Wade που απαγορεύει τις αμβλώσεις στις Η.Π.Α., ακολούθησαν αμέτρητες διαμαρτυρίες από επώνυμους και μη, και όλοι έγιναν μία γροθιά προκειμένου να βοηθήσουν τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν άμβλωση αλλά δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να αλλάξουν πολιτεία.

Υπήρξαν επίσης και αμέτρητα ειρωνικά posts που δείχνουν μία παρανοική αλήθεια. Τα όπλα στις Η.Π.Α. είναι πιο ελεύθερα από μία γυναίκα. Τα όπλα δίνονται παντού χωρίς κανένα background check. Μία γυναίκα όμως δεν είναι σε θέση να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το σώμα της. Κάτι τέτοιο πρέπει να είδε η ηθοποιός και ακτιβίστρια Jane Fonda, όταν έκανε ένα χιουμοριστικό tweet.

«Αν μία εταιρία μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί ως άνθρωπος, γιατί να μην επαναπροσδιορίσουμε τα αιδοία μας ως AK47; Έτσι θα απαλλασσόμασταν από τους κυβερνητικούς προσδιορισμούς από εκείνους που νοιάζονται για «την ιερότητα της ζωής».

Η 84χρονη αποδεικνύει εδώ και δεκαετίες ότι δεν μασάει τα λόγια της και πάντα σχολιάζει, ειδικά όταν οι συνθήκες αφορούν θέματα για τις γυναίκες ή το κλίμα. Και φυσικά, αυτό το σχόλιο αφορά ξεκάθαρα όλα τα mass shootings, τη μάστιγα που απειλεί τις Η.Π.Α και δεν λέει να τελειώσει.

Έναν μήνα πριν, είχε εμφανιστεί στο The View προκειμένου να μιλήσει για την απειλή της ακύρωσης νόμου Roe v. Wade, δηλώνοντας ότι θα παλέψει για να μην συμβεί κάτι τέτοιο. «Αλλά και αν συμβεί, θα παλέψουμε μέσα από την ψήφο μας. Αν κάτι μας δείχνει αυτή η αισχρή κίνηση, είναι η δύναμη της ψήφου μας.

Επιτρέψαμε να εκλεχθεί κάποιος που έβαλε στο Ανώτατο Δικαστήριο 3 δεξιούς, ενώ υποτίθεται ότι είναι ένα μη πολιτικό, μη ακτιβιστικό σώμα», είπε αναφερόμενη στον Donald Trump. «Πρέπει να φροντίσουμε να μην υπάρξει κανείς εκλεγμένος το 2024 που δεν θα υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών και δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει κλιματική κρίση».