UPDATE #NOW

Κίνα: Ο καύσωνας λιώνει τους δρόμους και τις στέγες των σπιτιών


JTeam

12 Ιουλίου 2022

Κίνα: Ο καύσωνας λιώνει τους δρόμους και τις στέγες των σπιτιών
Twitter/@ZyiteGadgets
Η Κίνα βιώνει έναν τρομακτικό καύσωνα

Η επέλαση του καύσωνα στην Κίνα ψήνει δεκάδες πόλεις της Κίνας αυτή τη στιγμή, σε θερμοκρασίες εντελώς ασυνήθιστες για τη χώρα. Για την ακρίβεια, οι δρόμοι λυγίζουν, οι στέγες λιώνουν και οι άνθρωποι βρίσκονται σε αναζήτηση υπόγειων καταφυγίων για λίγη δροσιά.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, 86 πόλεις είχαν σημάνει κόκκινο συναγερμό, που είναι ο υψηλότερος στο σύστημα που έχουν για προειδοποίηση, ενημερώνοντας ότι η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Οι δουλειές που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους ή στον κατασκευαστικό τομέα έχουν μπει σε παύση.

Η Σαγκάη, που ακόμα παλεύει με σποραδικά ξεσπάσματα του κορονοιού, ενημέρωσε τα 25 εκατομμύρια πληθυσμού του ότι πρέπει να προετοιμαστεί για τον καιρό αυτής της εβδομάδας, μετά από τον πρώτο κόκκινο συναγερμό του εδώ και 5 χρόνια. Η πόλη είχε φτάσει σε αυτή τη θερμοκρασία ξανά το 1873. Σε ένα μεγάλο πάρκο άγριας ζωής, χρησιμοποιούνται καθημερινά 8 τόνοι πάγου για να δροσίζονται τα ζώα.

«Αν και είναι ακόμα Ιούλιος, νιώθω ότι ο ζεστός καιρός έχει φτάσει το υψηλότερο σημείο. Βασικά, πρέπει να φοράτε αντηλιακό όταν βγαίνετε έξω και να ανάβετε το κλιματιστικό όταν μπαίνετε σπίτι», είναι μερικές από τις προτροπές των κατοίκων, με τις οποίες εμείς είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι.

Αυτό το καλοκαίρι ήταν γεμάτο αντιθέσεις για την Κίνα. Βαριές βροχοπτώσεις και καύσωνας, με τις αρχές να ενημερώνουν για την αλλαγή του κλίματος στα μισά του Ιουλίου. Κάτοικοι της πόλης Nanjing, που φημίζεται για τα θερμά καλοκαίρια της, βρίσκονται εδώ και δύο μέρες, σε υπόγεια καταφύγια, εξοπλισμένα με WiFi, βιβλία, νερό αλλά και φούρνους μικροκυμάτων.

Στην πόλη Chongqing, η σκεπή ενός μουσείου έλιωσε κυριολεκτικά, με μερικά παραδοσιακά πλακάκια να σκάνε, ενώ η πόλη εξέδωσε τη Δευτέρα κόκκινο συναγερμό.

Αυτή την εβδομάδα υψηλές θερμοκρασίες, υγρασία και υπέρυθρη ακτινοβολία αναμένεται να περιβάλλουν την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας, που πλήττεται περισσότερο από τον καύσωνα.

Η κλιματική αλλαγή δείχνει το άσχημο πρόσωπό της νωρίτερα από αυτό που φοβόμασταν.