UPDATE #NOW

Becoming Vecna: Όλο το backstage του πώς δημιουργήθηκε ο υπέρτατος κακός του Stranger Things


Κλέλια Φατούρου

19 Ιουλίου 2022

Becoming Vecna: Όλο το backstage του πώς δημιουργήθηκε ο υπέρτατος κακός του Stranger Things
Η μεταμόρφωση του Vecna ήταν το highlight του 4ου κύκλου

Είδα όλο το Stranger Things μέσα σε λίγες εβδομάδες. Δεν έχω πραγματικά ιδέα γιατί άργησα τόσο να ξεκινήσω αυτή τη φανταστική σειρά-θρίλερ, αλλά σημασία έχει ότι το έκανα.

Και πάνω που είχα αποφασίσει ότι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Dustin, ήρθε ο 4ος κύκλος, και μαζί του ο Vecna. Ένας από τους πιο τρομακτικούς villains που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Με το κλασικό ψυχογράφημα του κακού που εξοστρακίζεται από την οικογένεια και την κοινωνία και αποκτά σκοτεινές δυνάμεις, έτοιμες να αφανίσουν κάθε ζωντανό πλάσμα.

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στον 5ο και τελευταίο κύκλο του Stranger Things, αλλά σίγουρα η παρέα του Hawkins δεν έχει ξεμπερδέψει με τον μεγάλο εχθρό. Μέχρι τότε, ο ηθοποιός Jamie Campbell μοιράστηκε το backstage υλικό της δημιουργίας του Vecna. Πώς αντέδρασε ο ίδιος όταν μεταμορφώθηκε, γιατί η Millie Bobby Brown έτρεμε στα γυρίσματα και αν η φωνή είναι δική του.

O Campbell είπε ότι του ζητήθηκε στην οντισιόν να έχει στο μυαλό του δύο ταινίες. Το Primal Fear και το Hellraiser. Οι αδερφοί Duffers λάτρεψαν τη φωνή του και είχαν στον μυαλό τους έναν χαρακτήρα που θα μπορούσε να μιλά και να επικοινωνεί με τους ήδη υπάρχοντες. Το αποτέλεσμα είναι βλέπουμε είναι μακιγιάζ ωρών, προσθετικά και ένα παζλ υλικών που θα δίνουν ελαστικότητα στις κινήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, το τελικό αποτέλεσμα περιείχε και ψηφιακά εφέ, αλλά δεν χρειάστηκαν στα γυρίσματα. Το cast κατατρόμαξε ούτως ή άλλως.

Η Millie Bobby Brown δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Vecna που έβλεπε μπροστά της ήταν πράγματι ο Jamie Campbell. «Δεν χρειάστηκε να υποκριθώ. Έκλαιγα πραγματικά από τον φόβο. Ο Jamie έπρεπε να με αγκαλιάσει γιατί δεν μπορούσα να κάνω τη σκηνή». Την καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ειδικά αν σκεφτείς ότι η φωνή που ακούσαμε ήταν η δική του.

Jenny.Gr