UPDATE #NOW

Ο Ryan Gosling δεν περίμενε ότι αυτή η ατάκα από το Notebook θα γινόταν viral


Κλέλια Φατούρου

25 Ιουλίου 2022

Ο Ryan Gosling δεν περίμενε ότι αυτή η ατάκα από το Notebook θα γινόταν viral
Και είναι όντως μια ατάκα που έχει μείνει αξέχαστη μέχρι σήμερα

Η ταινία The Notebook, ή το Ημερολόγιο αν προτιμάτε, βγήκε το 2004 και μπήκε στη λίστα των πιο επιδραστικών, σε ό,τι αφορά τις σπουδαίες αγάπες. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Nicholas Sparks, το ρομαντικό δράμα του Nick Cassavetes μας έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα. Ή να πιστεύουμε πως υπάρχει, τέλος πάντων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ryan Gosling στο MTV News και τον Josh Horowitz, ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι ακολουθεί τη μέθοδο υποκριτικής Marie Kondo, εννοώντας ότι δεν του αρέσουν οι περιττοί διάλογοι, προτιμά λίγα λόγια και κόβει τις ατάκες που «δεν πυροδοτούν χαρά».

Κάπου εκεί θυμήθηκαν μία κλασική ατάκα από την ταινία, με τον Gosling και την McAdams να τρέχουν στη θάλασσα, να αγκαλιάζονται, εκείνη να λέει «Είμαι πουλί», με εκείνον να της απαντά «Αν είσαι πουλί, είμαι κι εγώ πουλί». Ο Horowitz λοιπόν τον ρώτησε αν περίμενε ότι αυτή η ατάκα θα παρέμενε viral, 20 χρόνια μετά. «Εγώ δεν περίμενα ότι αυτή η φράση θα πυροδοτούσε χαρά. Απλά την είπα και συνέβη. Νομίζεις ότι ξέρεις τι θα πάει καλά, αλλά τελικά δεν ξέρεις».

Μία άλλη ιστορία από την ταινία, που μοιράστηκε ο Gosling το 2012, είναι ότι μόνο ο Cassavetes πίστεψε σε εκείνον. «Με κάλεσε στο σπίτι του και όταν έφτασα, εκείνος στεκόταν στον κήπο του, με κοίταξε και μου είπε "Θέλω να παίξεις αυτόν τον ρόλο επειδή δεν είναι σαν τους άλλους νέους ηθοποιούς εκεί έξω. Δεν είσαι όμορφος, δεν είσαι cool, είσαι ένας κανονικός τύπος που φαίνεται λίγο τρελός"». Άουτς Nick Cassavetes, αυτό πόνεσε.

Γεγονός που επιβεβαίωσε ο σκηνοθέτης όταν είπε ότι κανείς στην παραγωγή δεν τον ήθελε και ότι όλοι τον κοίταξαν έκπληκτοι όταν τους ανακοίνωσε το όνομα Ryan Gosling. Ποιος γελάει όμως τώρα; Ο Ryan ο ίδιος, που θα γίνει ο Ken της Barbie και πρωταγωνιστεί στο The Gray Man του Netflix.