UPDATE #NOW

Blonde: Η Ana de Armas ενσαρκώνει ωμά τη βαθιά δυστυχία της Marilyn Monroe στο πρώτο trailer


Κλέλια Φατούρου

28 Ιουλίου 2022

Blonde: Η Ana de Armas ενσαρκώνει ωμά τη βαθιά δυστυχία της Marilyn Monroe στο πρώτο trailer
Η Ana de Armas είναι συγκλονιστική ως Marilyn Monroe

Περιμέναμε ότι η Ana de Armas θα ήταν εντυπωσιακή ως Marilyn Monroe, αλλά το trailer του Blonde ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν μένει στο μπρίο και στη χαριτωμένη άγνοια όπως η Michelle Williams, αλλά βουτά βαθιά στον ταλαιπωρημένο ψυχισμό της γυναίκας που υποδύεται.

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Joyce Carol Oates, η ταινία Blonde φτιάχνει το πορτραίτο της Monroe (με κάποια fictional στοιχεία), ξεκινώντας από τη ζωή της ως Norma Jeane Baker, μίας κακοποιημένης κόρης από μία single μητέρα, και φτάνει μέχρι το τέλος της ζωής της, την καριέρα και τους 3 άντρες που έγιναν οι μεγαλύτερες ερωτικές σχέσεις της. Ο πρώην αθλητής Joe DiMaggio (Bobby Cnnavale), ο θεατρικός συγγραφέας Arthur Miller (Adrien Brody) και ο Πρόεδρος John F. Kennedy (Caspar Phillipson).

«Είναι μία τραγωδία. Ήταν κάτι σαν ανεπιθύμητο παιδί που έγινε η πιο επιθυμητή γυναίκα στον κόσμο και έπρεπε να διαχειριστεί όλη αυτή την προσοχή, αλλά και το πόσο μεγάλη σύγχυση της προκαλούσε. Ήταν σαν αμάξι χωρίς φρένα που απλώς έτρεχε όλο και πιο γρήγορα», έχει πει ο σκηνοθέτης Andrew Dominik για τη Marilyn, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης που μπορεί να προκαλέσουν ενόχληση.

Η πρωταγωνίστρια Ana de Armas θεωρεί ότι και μόνο που πέρασε από casting ως Κουβανή για αυτόν τον ρόλο, ήταν πρωτοποριακό. «Έκλαψα την πρώτη φορά που έβαλα την περούκα. Μάλλον επειδή ήμουν τρομοκρατημένη. Αλλά νιώθω τόσο περήφανη». Η ταινία έχει την αποδοχή της συγγραφέως του βιβλίου, η οποία τη βρήκε καταπληκτική, αρκετά ενοχλητική, με μία ερμηνεία της ζωής της περισσότερο φεμινιστική. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας σκηνοθέτης που να έχει καταφέρει κάτι τέτοιο». Θα δούμε την ταινία στις 23 Σεπτεμβρίου στο Netflix, αν και το αποτέλεσμα φαίνεται ήδη εντυπωσιακό.