UPDATE #NOW

Screenshot, ομαδικές συνομιλίες και active status: οι αλλαγές που θα δούμε στο WhatsApp


JTeam

9 Αυγούστου 2022

Κινητό με ανοιχτή την εφαρμογή whatsapp
Pexels.com
Εκτός από την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων, το WhatsApp θα έχει σύντομα κι άλλα χαρακτηριστικά που θα προστατεύουν την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα των χρηστών

Το WhatsApp, πλέον θυγατρική της Meta, ανακοίνωσε ότι στην εφαρμογή έρχονται νέες αναβαθμίσεις που στοχεύουν στην προστασία του κάθε χρήστη και των δεδομένων του στον ψηφιακό χώρο.

Σύντομα η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν ποιος μπορεί να δει αν είναι συνδεδεμένοι και να εγκαταλείπουν ομαδικές συνομιλίες χωρίς να ειδοποιούνται τα υπόλοιπα μέλη, ενώ θα εμποδίζει τη λήψη screenshot κάποιων μηνυμάτων.

Το WhatsApp έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Όταν οι αλλαγές ανακοινώθηκαν στο Facebook και το Instagram, ο Mark Zuckerberg, CEO της Meta, δήλωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να δημιουργεί νέους τρόπους για να προστατεύσει τα μηνύματά σας και να τα κάνει τόσο ιδιωτικά και ασφαλή όσο οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες».

Το βασικό χαρακτηριστικό του WhatsApp ήταν η end-to-end κρυπτογράφηση, που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός μηνύματος μπορούν να δουν το περιεχόμενό του. Όπως και πολλές άλλες πλατφόρμες, έτσι και το WhatsApp επιτρέπει επίσης την αποστολή μηνυμάτων που εξαφανίζονται όταν διαβαστούν.