UPDATE #NOW

Η Olivia Wilde λέει (πάλι) πόσο τέλεια εμπειρία ήταν η νέα ταινία της. Αλλά κανείς δεν την πιστεύει πια


Κλέλια Φατούρου

2 Σεπτεμβρίου 2022

Η Olivia Wilde λέει (πάλι) πόσο τέλεια εμπειρία ήταν η νέα ταινία της. Αλλά κανείς δεν την πιστεύει πια
Interview mag/Theo Liu
Η Olivia Wilde μιλά για την εμπειρία της σκηνοθεσίας και αποθεώνει ξανά τη Florence Pugh

Η τελευταία χρονιά ανήκει σίγουρα στις δύο κυρίες, που γνωρίσαμε πολύ καλά ως ηθοποιούς, αλλά αποφάσισαν ότι η σκηνοθεσία είναι το true calling τους. Η Maggie Gyllenhaal πραγματοποίησε το ντεμπούτο της με το σκοτεινό "The Lost Daughter", που γυρίστηκε στις Σπέτσες, ενώ το Don't Worry Darling της Olivia Wilde είναι η δεύτερη ταινία, και αυτή με το μεγαλύτερο buzz.

Αν και το buzz αφορά περισσότερο τις διαπροσωπικές σχέσεις της Wilde με τη Florence Pugh, η οποία δείχνει να αδιαφορεί για την προώθηση της ταινίας, το trailer είναι αρκετά ενδιαφέρον, και σίγουρα φεμινιστικό. Μπορεί οι φήμες να ήθελαν τη Wilde απλώς να ερωτοτροπεί στα γυρίσματα με τον Harry Styles (η σχέση των οποίων ξεκίνησε τότε) και να μην συμμετέχει πολύ στα σκηνοθετικά της καθήκοντα, η ίδια όμως μιλά λεπτομερώς για το όραμα που είχε για το Don't Worry Darling, αποθεώνοντας (ξανά) την πρωταγωνίστριά της Florence Pugh.

Οι Maggie Gyllenhaal και Olivia Wilde ανταλλάσσουν απόψεις στο Interview Magazine και συμφωνούν στο ότι είναι πολύ σημαντικό να είσαι πρώτα ηθοποιός και μετά σκηνοθέτης. «Οι τραγικές ταινίες στις οποίες συμμετείχα, με βοήθησαν να μάθω τι δεν πρέπει να κάνω ως σκηνοθέτης. Πώς να μην μιλάω στην ομάδα ή τους ηθοποιούς και τι να αποφεύγω», εξηγεί η Wilde ενώ μάς λέει ότι δεν σκόπευε να παίξει στο Don't Worry Darling. «Το έκανα γιατί δεν είχαμε άλλα λεφτά και θέλαμε έναν ηθοποιό με πολύ χαμηλό μισθό. Ζήτησα τη γνώμη φίλων που το έχουν κάνει, όπως ο Bradley Cooper, και μου είπαν να δεχτώ. Παρόλα αυτά ήταν περίεργο γιατί φορούσα όλο αυτό το μακιγιάζ και τα τακούνια, ενώ ήθελα να είμαι στο μόνιτορ και να καθοδηγώ».

Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο επίμαχο θέμα της Florence Pugh, η Olivia Wilde την αποθεώνει ξανά και μιλά για το πόσο ταλαντούχα είναι. Αυτήν τη φορά όμως, αφιερώνει λίγο περισσότερο χρόνο στον Harry Styles και μάς ενημερώνει για το πόσο τρυφερός και αξιαγάπητος είναι και το πώς έδινε το 100% των ικανοτήτων του, ως μουσικός που είναι.

«Ήθελα αυτή η ταινία να είναι καυτή, διασκεδαστική αλλά να οδηγεί και σε διάλογο. Ήθελα να δείξω αυτό το κλίμα των 50s και 60s, και να μιλώ περισσότερο με συμβολισμούς, ως γυναίκα σκηνοθέτης. Θα ήθελα πολύ να το καταλάβει το κοινό. Θα ήθελα επίσης να φτάσω στο σημείο να έχω αρκετή αυτοπεποίθηση ώστε να δημιουργώ μία εμπειρία όπου οι ηθοποιοί θα νιώθουν άνετα αλλά θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δουλειά».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Interview Magazine