UPDATE #NOW

Φεστιβάλ Βενετίας 2022: Ο υπέροχος Brendan Fraser αποθεώθηκε, 20 χρόνια μετά τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη


JTeam

5 Σεπτεμβρίου 2022

Φεστιβάλ Βενετίας 2022: Ο υπέροχος Brendan Fraser αποθεώθηκε, 20 χρόνια μετά τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη
Αποθεώθηκε για την ταινία του "The Whale" με 6 λεπτά standing ovation

Ο 53χρονος ηθοποιός καταχειροκροτήθηκε από το κοινό στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία "The Whale". 6 λεπτά standing ovation συγκίνησαν βαθιά τον Brendan Fraser, ο οποίος παρέμεινε στην αίθουσα για να το απολαύσει.

Υποδύεται τον Charlie, έναν παχύσαρκο άντρα που προσπαθεί να επανασυνδεθεί με τη 17χρονη κόρη του, που υποδύεται η εξαιρετική Sadie Sink (την είδες στο Stranger Things). Αποξενώθηκαν όταν ο Charlie εγκατέλειψε την οικογένειά του για τον gay εραστή του, ο οποίος πέθανε αργότερα. Ξεκίνησε λοιπόν να τρώει εξαιτίας του πόνου και του πένθους. Το αποτέλεσμα της ταινίας οφείλεται σε προσθετικό κοστούμι (από 23 έως 136 κιλά), που χρειαζόταν 6 ώρες για να ολοκληρωθεί σε κάθε σκηνή.

Ο τελευταίος ρόλος του ηθοποιού ήταν το 2013, επομένως η συνεργασία του με τον Aronofsky ήταν σημαντική για πολλούς λόγους. «Ήθελα να επανεφεύρω τον εαυτό μου και να πάρω ρίσκο. Μου αρέσει να μαθαίνω από τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Έχω κάνει πολλά και διαφορετικά, είχα τα πάνω μου, τα κάτω μου και τώρα, στο δεύτερο μέρος, θέλω να μάθω», δήλωσε πρόσφατα.

Jenny.Gr

Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε, είναι το γιατί απείχε τόσα χρόνια από την ενεργό δράση.

Το 2018, ο Fraser είχε γίνει μέρος του κινήματος #MeToo και είχε μιλήσει για τη δική του εμπειρία παρενόχλησης από τον πρώην Πρόεδρο του Hollywood Foreign Press Association, τον οργανισμό που βρίσκεται πίσω από τις Χρυσές Σφαίρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2003, στο Beverly Hills Hotel, όταν ο Philip Berk έπιασε το ένα του οπίσθιο και χρησιμοποίησε το δάχτυλό του. «Ένιωσα άρρωστος. Σαν μικρό παιδί που ήθελε να κλάψει. Γύρισα σπίτι μου, το είπα στη γυναίκα μου, αλλά φοβόμουν να μιλήσω δημόσια και να με συνδέσει ο κόσμος με αυτό».

Δεν το άφησε όμως να περάσει έτσι. Απαίτησε μία συγγνώμη από τη HFPA, μέσω των εκπροσώπων του, η οποία είπαν ότι γράφτηκε από τον Berk αλλά ο ίδιος το διέψευσε μέσα από την αυτοβιογραφία του, κατηγορώντας τον Fraser για κατασκευή ψευδούς περιστατικού.

Ο ίδιος ο ηθοποιός πάντως έχει πει ότι η παρενόχληση τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή τότε, ενώ θεωρεί ότι οι επαγγελματικές προτάσεις άρχισαν να αραιώνουν μετά από αυτό, όπως και οι προσκλήσεις από τις Χρυσές Σφαίρες. Η επιστροφή του όμως είναι δυνατή και ηχηρή και τον δικαιώνει για όσα πέρασε, πριν από 20 χρόνια.