UPDATE #NOW

Η Ana de Armas πήγε στον τάφο της Marilyn για να πάρει την άδειά της για το Blonde


Κλέλια Φατούρου

21 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ana de Armas πήγε στον τάφο της Marilyn για να πάρει την άδειά της για το Blonde
Η Ana de Armas δυσκολεύτηκε να απεμπλακεί ψυχολογικά από τον ρόλο

Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση το να μπαίνεις στα παπούτσια μύθων, όπως είναι η Marilyn Monroe, o Freddie Mercury ή ο Elvis Presley. Όλοι περιμένουν θαύματα από εσένα και δίνουν μεγαλύτερη βάση στην ομοιότητα και λιγότερη στην ουσία της προσωπικότητας.

Αυτό που παθαίνουν όμως μερικοί ηθοποιοί όταν καλούνται να ενσαρκώσουν αυτούς τους μύθους, το λες και υπερβολή. Η Lady Gaga είχε κυριευτεί από το πνεύμα της Patrizia Reggiani στην ταινία Gucci, όπως μάς έχει πει και τώρα ήρθε η σειρά της Ana de Armas, που δέχτηκε επίσκεψη από την αείμνηστη Monroe.

Ζούσε μαζί της καθ'όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων και βγήκε από τον ρόλο όταν τελείωσε και η διαδικασία. Πριν ξεκινήσουν όμως τα γυρίσματα, ζήτησε την άδειά της. Ναι, με τον τρόπο που φαντάζεσαι. «Πήραμε μία μεγάλη κάρτα και όλοι στην ομάδα γράψαμε ένα μήνυμα προς εκείνη. Μετά πήγαμε στο νεκροταφείο και τη βάλαμε στον τάφο της. Με αυτόν τον τρόπο ζητούσαμε την άδειά της. Όλοι νιώθαμε τεράστια ευθύνη και ξέραμε καλά την πλευρά της ιστορίας που θέλαμε να διηγηθούμε. Την ιστορία της Norma Jeane, το πρόσωπο πίσω από τη Marilyn. Ποια ήταν πραγματικά;», είπε η de Armas σε συνέντευξη στο Another Magazine.

Αν και η ηθοποιός έχει δηλώσει ότι δεν ακολούθησε το method acting, εφόσον ο στόχος της δεν ήταν να τη μιμηθεί, ωστόσο επηρεάστηκε πολύ συναισθηματικά από τη ζωή της Monroe. «Μην με παρεξηγείτε, το διασκέδασα πολύ. Δεν ήμουν μέσα στον ρόλο επί 9 εβδομάδες. Το συναισθηματικό βάρος όμως έμεινε μαζί μου. Δεν μπορούσα να αποσυνδεθώ γυρνώντας σπίτι γιατί μελετούσα για την επόμενη μέρα και μιλούσα με τον σκηνοθέτη στο τηλέφωνο μέχρι τα μεσάνυχτα».

Ένιωθε την παρουσία της παντού στα γυρίσματα, σαν να της έδινε την έγκρισή της. Πήγαινε για ύπνο και είχε ατελείωτες συζητήσεις μαζί της για μεγάλα ή μικρά πράγματα. «Δεν θέλω να πω με αυτό ότι συνδεθήκαμε αλλά τη σκεφτόμουν συνέχεια. Έπλενα τα πιάτα και με έπιαναν ξαφνικά τα κλάματα γιατί είχα ένα απαίσιο συναίσθημα». Η ταινία πάντως δέχτηκε κριτικές γιατί παρουσιάζει τις φημολογούμενες αμέτρητες εκτρώσεις που είχε κάνει η Marilyn καθώς και τους βίαιους βιασμούς που είχε υποστεί.

Η ταινία Blonde βασίζεται στο ομώνυμα μυθιστόρημα της Joyce Carol Oates και την περιμένουμε στο Netflix στις 28 Σεπτεμβρίου.