UPDATE #NOW

Η Maisie Williams περιγράφει την τραυματική σχέση με τον πατέρα της και ξεσπά σε κλάματα


Κλέλια Φατούρου

27 Σεπτεμβρίου 2022

Η Maisie Williams περιγράφει την τραυματική σχέση με τον πατέρα της και ξεσπά σε κλάματα
Μία ακόμη τραυματική παιδική ηλικία που δεν γνωρίζαμε

Η Maisie Williams ανήκει στην κατηγορία των child actors, και καθιέρωσε τη θέση της στο Hollywood όταν πήρε τον ρόλο της Arya Stark στο Game of Thrones, όταν ήταν μόλις 12 ετών.

Η 25χρονη ηθοποιός μίλησε στον Steven Bartlett και το podcast του "Diary of a CEO Podcast" για τη ζωή της, πριν έρθει η επιτυχία σαν καταπέλτης αλλά η Maisie αποκάλυψε την κακοποιητική παιδική ηλικία που πέρασε και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της, χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Και πολύ καλά έκανε.

«Λοιπόν, εγώ, ως παιδί πριν τα 12, είχα μία τραυματική σχέση με τον πατέρα μου. Και δεν θέλω να πω πολλά επειδή επηρεάζει τα αδέρφια μου και όλη την οικογένεια. Αλλά αυτό κατέστρεψε την παιδική μου ηλικία. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό, δυσκολευόμουν με τον ύπνο και νομίζω ότι πολλά από αυτά δεν τα αντιλαμβανόμουν καν».

Η μητέρα της Williams χώρισε τον πατέρα της (ή μάλλον δραπέτευσε όπως λέει) όταν η κόρη της ήταν 4 μηνών. Η αμέλεια του πατέρα έφτασε στο peak της, όταν ήταν περίπου 8 χρονών, όταν μια δασκάλα την πήρε στο δωμάτιο προσωπικού και τη ρώτησε τι συμβαίνει. «Με ρώτησε τι τρέχει, αν πεινάω και αν έχω φάει πρωινό. Της είπα όχι και ότι δεν υπάρχει πρωινό στο σπίτι. Με ρώτησε αν συμβαίνει αυτό πάντα και γενικά όλα αυτά που έπρεπε να ξέρει. Τότε ήρθε η μητέρα μου να με πάρει από το σχολείο για για πρώτη φορά υπήρχαν πράγματα στο τραπέζι». Τότε σταμάτησε να βλέπει τον πατέρα της και κατάλαβε ότι ανήκε σε κάτι που έμοιαζε με αίρεση για παιδιά.

Νιώθει ελεύθερη αλλά υπάρχουν ακόμη στιγμές που είναι σαν να βρίσκεται εκείνος στον ίδιο χώρο. Έπρεπε από παιδί να παλέψει με θέματα ταυτότητας, άγχους και ψυχικής υγείας, αλλά σιγά σιγά αποδέχεται όλα αυτά που της συνέβησαν. «Για να είμαι ειλικρινής, το σκεφτόμουν πολύ. Νόμιζα ότι φταίει κάτι με εμένα και μου συμβαίνουν όλα αυτά. Αλλά τώρα με ενδιαφέρει το τι του συνέβη και κατέληξε να κακοποιεί τα παιδιά του. Νομίζω ότι η περίπτωσή του θα έκανε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ».

Σε όλο αυτό δεν βοήθησε η διασημότητα που ήρθε σε μία πολύ ευαίσθητη ηλικία. Έχει μιλήσει και στο παρελθόν για τις φάσεις που πέρασε όπου μισούσε τον εαυτό της, για την τοξικότητα των social media, και τον πόνο που κουβαλούσε από πάντα αλλά δεν μιλούσε για αυτό.