UPDATE #NOW

Emma D'arcy: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το hot, non binary αστέρι του House of the Dragon


Κλέλια Φατούρου

28 Σεπτεμβρίου 2022

Emma D'arcy: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το hot, non binary αστέρι του House of the Dragon
Το νέο hot πρόσωπο που θα μάς απασχολήσει καιρό και για όλους τους σωστούς λόγους

Στο 6ο επεισόδιο της σειράς, η ιστορία κάνει fast forward 10 χρόνια αργότερα και η Rhaenyra Targaryen είναι πλέον το Emma D'arcy.

Το prequel του Game of Thrones έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό αλλά το new entry του 30χρονου ηθοποιού, που παίρνει τη σκυτάλη από τη Milly Alcock και κάνει είσοδο με ένα αρκετά δύσκολο επεισόδιο, στο οποίο γεννά και λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρει το μωρό σε ένα αχανές κάστρο.

Το Emma D'arcy συμμετείχε στα γυρίσματα για 11 μήνες, αλλά ήταν πραγματικά έτοιμο για την ξαφνική μαζική αναγνώριση που θα ερχόταν, μετά το χθεσινό βράδυ; «Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η φάση. Δεν νομίζω ότι νιώθει κανείς άνετα σε ατελείωτες συνεντεύξεις, κόκκινο χαλί και πρεμιέρες. Αλλά έμαθα ότι χρειάζομαι σίγουρα μάσκα και πανοπλία για να ανταπεξέλθω», λέει σε συνέντευξη στο i-D, μέσω Zoom.

Είναι 30 χρονών, γεννήθηκε στο Λονδίνο και έχει ήδη συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, όπως αυτή με τον Ben Whishaw στο Against, το 2017 και σε σειρές, όπως το Wanderlust με την Toni Collette, το 2020. Έχει επίσης φανταστικές red carpet στιγμές, πάντα σε συνεργασία με τη στιλίστρια Rose Forde.

Αυτή όμως ήταν η πιο δυνατή επαγγελματική στιγμή του, αν και στην οντισιόν, νόμιζε ότι θα είναι άλλη μία σειρά φαντασίας. Μέχρι εκείνη τη μέρα, δεν είχε δει καν το Game of Thrones, πράγμα που θεωρεί ότι το βοήθησε επειδή δεν είχε το άγχος και το βάρος του ρόλου. Αυτό όμως που το κέρδισε στον ρόλο ήταν το ότι η Rhaenyra ήξερε από μικρή ότι οι κανόνες είναι διαφορετικοί ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες. «Ως παιδί, είχα εμμονή με την αρρενωπότητα και την αρσενική αύρα. Νομίζω ότι είχε να κάνει με τις συνθήκες και απλώς ανυπομονούσα να καταλάβω τον χώρο που θεωρούσα ότι μόνο οι άντρες καταλάμβαναν».

Η ενήλικη εκδοχή της Rhaenyra μάλλον πιο συμβιβασμένη, γιατί βρίσκεται σε κανονισμένο γάμο με τον ξάδερφό της, Laenor Velaryon, ο οποίος είναι gay. Αν και καταλήγουν να έχουν ανοιχτή σχέση, στο 6ο επεισόδιο, τον διώχνει αν και έχουν παιδιά μαζί. «Προσπαθεί να συμβιβαστεί, αλλά αυτό έρχεται με ψυχολογική φθορά, που γίνεται πιο ξεκάθαρη στο τέλος του 7ου επεισοδίου».

Είναι προφανές ότι το Emma βλέπει δικά του κομμάτια στον ρόλο και ό,τι έχει να κάνει με την πατριαρχία και την καταπίεσή της. «Αυτή η πείνα, η φωτιά, η όρεξη που είναι στο αίμα της, δεν είναι αυτό που την αποτρέπει, αλλά αυτό που της επιτρέπει να επιβιώνει, μέσα σε ένα σύστημα που την υποτιμά. Δίνει επίσης την ιδανική περιγραφή για το prequel. «Ένα οικογενειακό δράμα, όπου δεν θα έπρεπε να εμπιστευτούν όπλα στους παίκτες».