UPDATE #NOW

Η Sigourney Weaver ήθελε πολύ να σκηνοθετήσει, αλλά «ο σεξισμός του Hollywood σκότωσε κάθε όνειρο»


Κλέλια Φατούρου

31 Οκτωβρίου 2022

Η Sigourney Weaver ήθελε πολύ να σκηνοθετήσει, αλλά «ο σεξισμός του Hollywood σκότωσε κάθε όνειρο»
Instagram/Interview mag
Η Sigourney Weaver ξέρει πολύ καλά πώς είναι να παίρνουν οι άντρες τις αποφάσεις για την καριέρα σου

Η Sigourney Weaver έχει παίξει τα πάντα. Από Avatar, σε κυνηγό εξωγήινων και από εκεί σε μία γυναίκα καριέρας σε εταιρικό περιβάλλον. Αυτό όμως που ήθελε πολύ να κάνει στα 50 χρόνια καριέρας της, ήταν να σκηνοθετήσει. Ένα όνειρο που έσβησε γρήγορα, όταν αντιλήφθηκε τον απίστευτο σεξισμό, όπως είπε σε συνέντευξη στους New York Times.

Jenny.Gr

«Κάθε φορά που πήγαινα στο Hollywood και έπρεπε να κλείσω συμφωνία με διαφορετικούς επικεφαλής, δεν ένιωθα ποτέ άνετα. Ο σεξισμός ήταν απίστευτος και κάπως με περιφρονούσαν επειδή έπρεπε να με ακούσουν γιατί είχα δύναμη και μπορούσα να βάλω στη σειρά αρκετές φράσεις». Κάπου εκεί σκέφτηκε ότι δεν θα ήθελε να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους, όσο και αν ήθελε να σκηνοθετήσει.

Αναφέρθηκε επίσης σε ένα παράδειγμα ενός στούντιο, από το οποίο ζήτησε να κάνει μία φιλανθρωπική δωρεά στο θέατρό της, Flea Theater. Εκείνοι της αντιπρότειναν να της δώσουν ένα bonus και μετά να το δώσει εκείνη στο θέατρο. «Είπα ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα κι ότι μπορώ να συνεισφέρω από μόνη μου. Με εντυπωσίασε η έλλειψη ενδιαφέροντος και ενώ έχουμε τόσο καλή σχέση μετά από χρόνια συνεργασίας, περίμενα έναν αμοιβαίο σεβασμό».

Αλλά και η καριέρα της ως ηθοποιός είχε πάντα δυσκολίες. «Αν είσαι γυναίκα στη βιομηχανία, όλοι θέλουν να ξέρουν τι είσαι. Είσαι γκόμενα; Είσαι κωμικός; Δεν ήξεραν τι να κάνουν με εμένα. Αποφάσιζαν οι άντρες σκηνοθέτες από μόνοι τους για λογαριασμό μου». Τελικά κατέληξε με την ταμπέλα της ψυχρής και απόμακρης γυναίκας, ενώ εκείνη λάτρευε την κωμωδία. «Αγαπούσα και τα love stories, αλλά αδυνατούσαν να με δουν σε έναν τέτοιο ρόλο. Όταν έμπαινα σε έναν χώρο, οι παραγωγοί κάθονταν. Το ίδιο και ο πρωταγωνιστής, οπότε ήθελαν μία πολύ πιο μικρόσωμη γυναίκα».