UPDATE #NOW

Ivana Trump: Η άνοδος, η κυριαρχία και η πτώση της Πρώτης Συζύγου του Donald Trump


Κλέλια Φατούρου

7 Νοεμβρίου 2022

Ivana Trump: Η άνοδος, η κυριαρχία και η πτώση της Πρώτης Συζύγου του Donald Trump
Η τρομερή ιστορία της πρώτης συζύγου του Donald Trump

Η Ivana Trump γεννήθηκε Ivana Marie Zelníčková στην Τσεχοσλοβακία το 1949. Ήξερε από νωρίς ότι ήθελε να δραπετεύσει και θα έβρισκε κάθε τρόπο. Στα 17 ξεκίνησε να βγαίνει με τον επαγγελματία σκιέρ George Syrovatka, με τον οποίο ταξίδευε στον δυτικό κόσμο. Πολύ γρήγορα έγινε μοντέλο και ηθοποιός σε ταινίες της χώρας της, ενώ έγινε ξανθιά για να μοιάζει με την αγαπημένη της Brigitte Bardot.

Το τέλος της Άνοιξης της Πράγας της έδειξε την έξοδο και η λύση ήταν μία. Να παντρευτεί ένα νεαρό αγόρι από την Αυστρία, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να της πει το ναι. Μετακομίζει στο Λονδίνο στα 22 και ερωτεύεται τον ποιητή Jiri Staidl. Έγινε η μούσα του αλλά η λατρεία του για το αλκοόλ και την επικίνδυνη οδήγηση έγιναν και το τέλος της ζωής του. Εκείνη επιβίωσε αν και βρισκόταν στο αμάξι μαζί του, πράγμα που αρνήθηκε.

Η γνωριμία με τον Donald Trump

Μετακομίζει στον Καναδά σε κάτι συγγενείς και κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά. Είναι μοντέλο και ποζάρει για περιοδικά μόδας. 3 χρόνια μετά, γνωρίζει τον δεύτερο σύζυγό της στη σειρά, Donald Trump. Την είδε σε ένα εστιατόριο στο Μανχάταν, όπου εκείνη έτρωγε με άλλα 7 μοντέλα. Τη φλέρταρε επιθετικά και ενώ εκείνη δεν το ανεχόταν όταν της συνέβαινε, μαγεύτηκε. «Μου την έπεφταν ασταμάτητα από τότε που ήμουν 14 και ήξερα όλα τα κόλπα. Δεν ήμουν καμία παρθένα που ντρεπόταν», παραδέχτηκε αργότερα.

Εκείνος μαγεύτηκε, μιλούσε σε όλους για την Ivana, κυρίως για την ομορφιά της. Παντρεύτηκαν μετά από μερικούς μήνες, έκαναν 3 παιδιά κι ο γάμος τους άντεξε 13 χρόνια. Μέχρι που εκείνη ανακάλυψε την παράλληλη σχέση του. "The Donald", έτσι αναφερόταν σε εκείνον. Τον άνθρωπο που της έδινε ετήσια λεφτά όταν εκείνη δεν ήθελε να υπογράψει συμφωνητικό. Η Ivana ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε όλη του την εικόνα. Του έβαλε ακριβά κοστούμια, ενώ εκείνος βαριόταν όλο το socialite.

Ανέλαβε την ανακαίνιση των μεγαλύτερων κτιρίων του, ενώ το Plaza Hotel στο Μανχάταν βρισκόταν εξ ολοκλήρου υπό τη δική της διαχείριση. Μαζί ήταν ισχυροί, αλλά ο Trump δεν το ανεχόταν. Προτιμούσε μία cheerleader και όχι συνεργάτιδα. «Τα πάμε πολύ καλά επειδή στο τέλος η Ivana κάνει ακριβώς αυτά που της λέω», ενημέρωσε την Oprah σε συνέντευξη.

Η δεκαετία του 90 τη βρήκε να ξεκινά τα 40 της, με total makeover στα χέρια του πλαστικού της και νέα ζωή. Έγινε εξώφυλλο στη Vogue, απέκτησε νέο, σήμα κατατεθέν χτένισμα, άνοιξε τις δικές της επιχειρήσεις πουλώντας τα βιβλία της, ρούχα, αρώματα, κοσμήματα. Αγόρασε σπίτια, ένα γιοτ και γνωρίζει τον επόμενο σύντροφό της. Το πρόβλημα ήταν ότι ο Kenneth Lieberman ήταν σχεδόν 70, παντρεμένος και δεν σκόπευε να χωρίσει για την Ivana.

Οι «καταραμένοι» Ιταλοί

Γνωρίζει τον Ιταλό επιχειρηματία Riccardo Mazzucchelli, έναν επιχειρηματία που έχει τη δική του ζωή. Όταν όμως παντρεύτηκαν, εκείνος απέκτησε απαιτήσεις, Το βασικό του πρόβλημα ήταν ότι η Ivana ήταν γνωστή, δυναμική, και όλοι την αποκαλούσαν ακόμα Trump. Ο τρίτος γάμος της έληξε πολύ γρήγορα.

Ο επόμενος Ιταλός ήταν ίσως η καλύτερη σχέση που είχε ποτέ. Ο μποξέρ και κόμης Roffredo λάτρευε την περιπέτεια, ήταν συνομήλικός της, την προστάτευε και ήταν το καλύτερο σεξ της ζωής της. Η σχέση τελείωσε το 2005 όταν εκείνος αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε στην Τοσκάνη, βγήκε από τον δρόμο και το αμάξι αναποδογύρισε. Ο τέταρτος σύζυγος και η τελευταία (πιο τοξική) σχέση της ζωής της ήταν με τον πολύ νεότερο Rossano Rubicondi. Δεν είχε λεφτά και όταν έμαθε ότι η Ivana ήταν φίλη γνωστού του, έπρεπε να τη γνωρίσει.

Μετά από πιέσεις και πολύ αλκοόλ, εκείνος βρέθηκε στο γιοτ της και εκείνη ένιωθε χαρούμενη μετά από καιρό. Όλοι την προειδοποίησαν, ειδικά βλέποντας τους ομηρικούς καυγάδες, που συνήθως ξεκινούσαν επειδή εκείνος απαιτούσε λεφτά, αλλά πίστευε ότι όλα θα αλλάξουν αν παντρευτούν. Την απείλησε ότι αν δεν τον παντρευτεί, θα την εγκαταλείψει. Τελικά το έκανε, μετά τη μέρα του γάμου τους. Δεν έκαναν ποτέ ξανά σεξ και εκείνος απλά επέστρεφε στο σπίτι για να ζητήσει λεφτά. Ακόμα κι όταν παντρεύτηκε άλλη το 2011, συνέχιζε να επιστρέφει. Το 2020, της είπε ότι είναι άρρωστος με μελάνωμα. Εκείνη πλήρωσε τη νοσηλεία του, αλλά το 2021, ο Rossano πέθανε στα 52 του.

9 μήνες αργότερα, η 73χρονη Ivana βρίσκεται στο σπίτι της στην East Street, με τις φιδογυριστές σκάλες, για τις οποίες όλοι την προειδοποιούσαν. Βρέθηκε νεκρή στις 14 Ιουλίου φορώντας πιτζάμες και με ένα φλιτζάνι καφέ στα χέρια. Το φέρετρο ήταν χρυσό, το ίδιο και το φόρεμα. Και ο Donald ήταν εκεί, με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια του.