UPDATE #NOW

Inside: Ο Βασίλης Κατσούπης κλειδώνει τον Willem Dafoe σε ένα δωμάτιο, και το έχουμε σε trailer


JTeam

18 Νοεμβρίου 2022

Inside: Ο Βασίλης Κατσούπης κλειδώνει τον Willem Dafoe σε ένα δωμάτιο, και το έχουμε σε trailer
Η ταινία κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 10 Μαρτίου

Ο Βασίλης Κατσούπης μπαίνει στη λίστα με τους Έλληνες σκηνοθέτες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό και κάνει το ντεμπούτο του σε παγκόσμιο επίπεδο, με την ταινία "Inside". Έχουμε ήδη δει δουλειά του από το 2016, με το «Ο φίλος μου ο Larry Gus».

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Willem Dafoe, διηγείται την ιστορία του Nemo, ενός ληστή τέχνης που παγιδεύεται σε ένα ρετιρέ της Νέας Υόρκης, μετά από ένα σχέδιο που πήγε λάθος. Κλειδωμένος παρέα με έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, πρέπει να γίνει πονηρός και ευρηματικός αν θέλει να επιβιώσει.

Στην ταινία, βλέπουμε κυρίως τον Dafoe και την προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, αλλά το υπόλοιπο cast συμπληρώνουν οι Gene Bervoets, Eliza Stuyck και Josia Krug. Το σενάριο υπογράφει ο Ben Hopkins ενώ παραγωγοί είναι ο Γιώργος Καρναβας, ο Μάρκος Καντης και ο Dries Phlypo, υπό την εταιρία παραγωγής Heretic.

«Αυτή η ταινία είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Την κάναμε έτσι όπως θέλαμε και είχαμε το προνόμιο να δουλέψουμε με τον Willem και υπέροχους δημιουργούς που μάς υποστήριξαν. Η Focus Features είναι το τέλειο σπίτι για αυτήν την ταινία και ανυπομονούμε να τη μοιραστούμε με τον κόσμο», αναφέρει ο Βασίλης Κατσούπης.

«Με την ταινία "Inside", η Focus συνεχίζει τη δέσμευσή της για στήριξη σκηνοθετών που ξεκινούν ή που μπαίνουν στην παγκόσμια αγορά. Η ταινία του Βασίλη εξερευνά μία εμπειρία με την οποία είμαστε όλοι εξοικειωμένοι, την απομόνωση, και το κάνει με έναν υπέροχο οπτικά τρόπο», τονίζει ο πρόεδρος παραγωγής της Focus Features. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 10 Μαρτίου.

Ο Willem Dafoe πάντως δείχνει να προτιμά τους Έλληνες, διότι θα τον δούμε και στις δύο επόμενες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, "Poor Things" και "AND". Επίσης, θα τον δούμε και στο "Asteroid City" του Wes Anderson.