UPDATE #NOW

Stanley Tucci: Η γαστρονομική εκπομπή, η απώλεια της συζύγου του, ο καρκίνος του και η χαρά, που πια είναι μονόδρομος


Κλέλια Φατούρου

23 Νοεμβρίου 2022

Stanley Tucci: Η γαστρονομική εκπομπή, η απώλεια της συζύγου του, ο καρκίνος του και η χαρά, που πια είναι μονόδρομος
GQ Magazine/Marie Tomanova
Ο 62χρονος ηθοποιός μιλά για τους ρόλους, το method acting, το ιταλικό φαγητό και το πένθος

Το "The Tucci Effect" είναι αυτό που παθαίνουν όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τον 62χρονο ηθοποιός. Ο Stanley Tucci έχει ζήσει μία πλούσια χορταστική ζωή, γεμάτη αγάπη, επιτυχία και πολύ πένθος. Με αφορμή τη γαστρονομική εκποπή που κάνει τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, δοκιμάζοντας συνταγές και γεύσεις, μίλησε στο GQ Magazine για τους ρόλους, που σπάνια ήταν οι πρωταγωνιστικοί, για την απώλεια της πρώτης συζύγου του, για τον δικό του καρκίνο και την ιερότητα του φαγητού.

Τον έχουμε δει σε αμέτρητους ρόλους, που δεν είναι ποτέ το ίδιο πράγμα. Ο posh συνεργάτης της Miranda στο "The Devil Wears Prada", ο serial killer ενός 14χρονου κοριτσιού στο "The Lovely Bones", η γοητευτική ιδιοφυία στο καινούριο Inside Man του Netflix. Και αν πιστεύεις ότι το method acting είναι κάτι που του ταιριάζει, η απάντησή του είναι αφοπλιστική. «Υποκρίνεσαι ότι είσαι κάποιος, δεν είσαι δολοφόνος στην πραγματικότητα. Εμφανίσου, προετοιμάσου, πες τις ατάκες σου και μετά θα πάμε για δείπνο. Τέλος».

Μετά από 4 δεκαετίες και σχεδόν 165 ρόλους, έχει βρει σίγουρα τη θέση του στο Χόλιγουντ και φροντίζει να περνά ο ίδιος καλά σε ό, τι κι αν κάνει. Μέχρι που ανακάλυψε ότι είναι εντελώς ο εαυτός του όταν ταξιδεύει στην Ιταλία για να βρει τα τέλεια λαζάνια. Δεν πρόκειται να κάνει κακή κριτική on air, σαν τον Gordon Ramsey. Απλά ευχαριστεί τους σεφ και συνεχίζει την κουβέντα με Ιταλούς πολιτικούς, παρατηρώντας τους να χαλαρώνουν όταν τρώνε και συζητούν για άσχετα πράγματα.

Γνωρίζει τα πάντα για το πώς να κάνεις το σωστό ριζότο, δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει ανανά στην πίτσα του και γουρλώνει τα μάτια του αν του πεις ότι τρίβεις τυρί σε μακαρονάδα με θαλασσινά. Η σειρά "Searching for Italy" ακυρώθηκε από το BBC επειδή δεν υπήρχε πια το budget αλλά γρήγορα βρήκετη στέγη του στο CNN. Κατάφερε εξάλλου να γίνει το προσωπο του επώνυμου foodie, να έρθει σε επαφή με τις ιταλικές του ρίζες και να επανεφεύρει τον εαυτό του.

Το 2009, έχασε την πρώτη σύζυγο, και μητέρα των 3 παιδιών του, από καρκίνο. Έβαζε τα παιδιά για ύπνο και επέστρεφε στο δωμάτιό του για να κλάψει, πιστεύοντας ότι δεν θα συνέλθει ποτέ. «Έτσι νομίζεις, μέχρι που συμβαίνει σε εσένα και πρέπει να βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις». Όταν η γυναίκα του ήταν άρρωστη, αγόρασε (εδώ θα τα χαλάσουμε) 4 σκυλιά για να έχουν παρέα τα παιδιά και στο τέλος δεν ήξερε τι να κάνει. Ένα άλογο για ιππασία λειτούργησε θεραπευτικά για όλη την οικογένεια, μέχρι που πέθανε και εκείνο από καρκίνο. «Πλάκα μου κάνετε, ποιος είναι ο επόμενος τότε;», λέει γελώντας και αποδίδει το σκοτεινό χιούμορ στην ιταλική καταγωγή του. «Το διαθέτουν όλοι οι νότιοι Ιταλοί γιατί ο θάνατος ήταν πάντα παρών. Έπρεπε να βρουν τρόπο να επιβιώσουν».

Την επόμενη χρονιά, γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, η οποία είναι πίσω από την κάμερα του "Searching for Italy" και ήταν εκείνη, που το 2017, τον προέτρεψε να κάνει εξετάσεις, μετά από πόνο στο σαγόνι. Ήταν καρκίνος του στόματος, που δεν του επέτρεπε να παράγει αρκετό σάλιο και δεν μπορούσε να απολαύσει αυτά που έτρωγε. Αυτό ήταν τεράστιο βάσανο για έναν foodie που ζει για να απολαμβάνει αυθεντικό ναπολιτάνικο φαγητό.

Jenny.Gr
GQ Magazine/Marie Tomanova

Μιλά για την πρώτη σύζυγό του, που νομίζει ακόμα ότι βλέπει στον δρόμο, και πώς υπάρχει μαζί τους, μέσα από τις συνταγές, τις αναμνήσεις που μοιράζονται και τους φανταστικούς διαλόγους που κάνει μαζί της. «Ο εγκέφαλός σου δεν εγκαταλείπει ποτέ. Είναι σαν να μην αποδέχεται ότι ο άνθρωπος αυτός δεν είναι πια μαζί σου».

Μετά από χρόνια πόνου, επιλέγει τη χαρά και την απόλαυση, με όποιο τρόπο μπορεί να τη βρει. Είναι σίγουρος ότι δεν θα αφήσει ποτέ τη υποκριτική, και θα παίζει στα γεράματα, αν του προσφέρουν ακόμα ρόλους. Αν συνοδεύονται και από εκλεκτές γεύσεις, ο Stanley Tucci θα συνεχίζει να ζει ευτυχισμένος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο GQ Magazine