UPDATE #NOW

Η Helena Bonham Carter υπερασπίζεται τον Johnny Depp και τη J.K. Rowling, μισεί το cancel culture και ίσως λίγο το #MeToo


Κλέλια Φατούρου

29 Νοεμβρίου 2022

Η Helena Bonham Carter υπερασπίζεται τον Johnny Depp και τη J.K. Rowling, μισεί το cancel culture και ίσως λίγο το #MeToo
Instagram/The Sunday Times
Η ηθοποιός τάσσεται υπέρ της J.K Rowling και νιώθουμε άβολα

Η ηθοποιός Helena Bonham Carter έδωσε συνέντευξη στους Sunday Times και πήρε θέση για τις διαμάχες Johnny Depp- Amber Heard αλλά και εκείνες της J.K. Rowling, με όλο τον κόσμο. Και θα μπορούσε κάποιος να την είχε ενημερώσει και να της πει ότι είναι επικίνδυνο να παίρνεις το μέρος κακοποιητών και τρανσφοβικών ή να λες το πόσο μισείς το cancel culture.

Πιστεύει λοιπόν ότι ο επί χρόνια συνεργάτης, φίλος της και νονός των δύο παιδιών που έχει με τον Tim Burton, Johnny Depp, δικαιώθηκε απόλυτα στη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του και είναι σίγουρη ότι πλέον ο ηθοποιός είναι πολύ καλά.

Αν έβαζε εκεί τελεία και προχωρούσε, δεν θα είχαμε κάποιο πρόβλημα. Μέχρι που συνέχισε και έδωσε τη γνώμη της για την Amber Heard, ενώ αναφέρθηκε στα άκρα που δημιούργησε το κίνημα #MeToo.

«Η άποψή μου είναι ότι η Heard έφτασε στο άκρο. Αυτό είναι το πρόβλημα με αυτά τα πράγματα. Ότι θα το κάνεις επειδή είναι τάση και θα γίνεις το κορίτσι της αφίσας». Θα μου επιτρέψεις Helena μου, αλλά πολλά από αυτά για τα οποία τον κατηγόρησε, απεδείχθησαν αληθή.

Και συνεχίζει η αγαπημένη ηθοποιός, καταγγέλοντας το cancel culture και λέγοντας πως δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. «Διώχνεις μία ιδιοφυία εξαιτίας των φετίχ του στο σεξ; Θα υπήρχαν τότε εκατομμύρια άνθρωποι που δεν θα δούλευαν, αν ξέραμε περισσότερα για τις ζωές τους. Νομίζω υπάρχει τεράστια υστερία και ένα κυνήγι μαγισσών, όπως και έλλειψη κατανόησης».

Αυτή η ακατανόητη συνέντευξη ολοκληρώθηκε με την αναφορά στην J.K. Rowling και τα τρανσφοβικά της σχόλια. «Είναι φρικιαστικό. Μπορεί να οδηγήθηκε σε άκρα (σ.σ. η αγαπημένη της λέξη) στην κριτική που άσκησε. Αλλά της επιτρέπεται να έχει άποψη, ειδικά αν έχει κακοποιηθεί. Όλοι κουβαλούν τη δική τους ιστορία και τραύμα και διαμορφώνουν μία άποψη με βάση το τραύμα αυτό. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς με όλα. Θα ήταν τρελό και βαρετό. Δεν είπε ό,τι είπε επιθετικά αλλά ως αποτέλεσμα της δικής της εμπειρίας». Νιώθω άβολα που πρέπει να το πω εγώ, αλλά πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι η ακύρωση και η επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι άποψη, αλλά φασισμός;

Σύμφωνα με την Helena Bonham Carter, όποιος υπερασπίστηκε την τρανς κοινότητα και τα έβαλε με τη Rowling, απλά δεν τη σέβεται. «Πιστεύω ότι έπρεπε να την αφήσουν να πει τη γνώμη της. Αλλά καταλαβαίνω ότι έπρεπε να προστατεύσουν τη γενιά και να διατηρήσουν τους θαυμαστές του;». Ναι ναι, αυτά είχε να πει για τους Daniel Radcliffe, Emma Watson και Rupert Grint. Και πραγματικά, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.