UPDATE #NOW

Jenna Ortega: Η 20χρονη που σαρώνει ως Wednesday Addams, αγαπούσε πάντα το παρανοϊκό και το άβολο


Κλέλια Φατούρου

30 Νοεμβρίου 2022

Jenna Ortega: Η 20χρονη που σαρώνει ως Wednesday Addams, αγαπούσε πάντα το παρανοϊκό και το άβολο
The Face
Η 20χρονη Ortega έχει μαγέψει τους πάντες με το Wednesday, και όχι αδίκως

Η Jenna Ortega είναι αδιαμφισβήτητα το it-girl της χρονιάς. Η "Wednesday" του Tim Burton στο Netflix κατάφερε να εκθρονίσει το Stranger Things, όλοι μιλάμε για την εντυπωσιακή σειρά αλλά κάνουμε focus στην Ortega.

Και ενώ οι περισσότεροι την ανακάλυψαν τώρα, η 20χρονη ηθοποιός έχει ήδη μία καριέρα που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, συνεχίστηκε στο Disney Channel και κατέληξε σε τεράστιες επιτυχίες. Για αυτά αλλά και για πολλά άλλα, μίλησε με την παλιά Disney φίλη της, την τραγουδίστρια Olivia Rodrigo στο TheFace.

Η Jenna μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, μέσα σε μία οικογένεια με 6 παιδιά και ρίζες από το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο. Στα 6 της, ήξερε πολύ καλά ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός έχοντας πάντα τη στήριξη των γονιών της. Την πήγαιναν συνέχεια στο Los Angeles για οντισιόν, αν και ακόμα δεν πιστεύουν ότι η καριέρα της έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. «Νομίζω ότι ανησυχούν περισσότερο επειδή λείπω πολύ, είμαι μικρόσωμη και φοβούνται για την ασφάλειά μου».

Νιώθει ότι ήταν από πάντα μεγαλύτερη από την ηλικία της, αν και προφανώς το περιβάλλον της δουλειάς σε ωριμάζει πολύ πιο γρήγορα. Είναι επίσης το μέρος όπου νιώθει πάντα ο εαυτός της, γιατί υπάρχει πρόγραμμα. Αυτό που της δημιουργεί άγχος, είναι ο κενός χρόνος μεταξύ των projects. «Έχω έρθει στην Καλιφόρνια και απλώς κλωτσάω πέτρες στο πεζοδρόμιο».

Αν είσαι fan του horror, ξέρεις ήδη την Jenna Ortega. Ήταν η πρωταγωνίστρια του τελευταίου Scream (και θα είναι και στο επόμενο), συμμετείχε στον 2ο κύκλο του "You", έπαιξε στο πολυσυζητημένο θρίλερ της Α24, "X" και τώρα έχει τον ρόλο που είναι θρυλικός εξαιτίας της Christina Ricci. Η Jenna Ortega όμως έδωσε τη δική της φρέσκια οπτική και δεν πήρε ποτέ οδηγίες από τη Ricci, που κάνει guest στη σειρά.

Μιλά όμως για την εμπειρία της με τον Tim Burton, που ήταν μία τεράστια στιγμή για την ίδια. «Ήταν απίστευτο. Δεν ήξερα τι να περιμένω και είναι λιγομίλητος. Λέει όμως πολλά στα γυρίσματα. Είναι τελειομανής. Ασχολήθηκε εκτενώς με τις κοτσίδες μου, αν είναι ίσιες, αν είναι τέλειες οι αφέλειες, μου έβαλε και λακ για να μην κουνιούνται. Παρόλα αυτά, είναι από τους σκηνοθέτες που δεν μιλούν άσχημα στους ηθοποιούς και ζητούν συγγνώμη όταν διακόπτουν κάτι. Ήθελε να νιώθουν όλοι άνετα και να είναι προετοιμασμένοι, πράγμα υπέροχο».

Η Jenna Ortega είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό πλάσμα που βαριέται τα social media και τα χρησιμοποιεί κυρίως για να προωθήσει τη δουλειά της. Δεν την ενδιαφέρει το πώς δείχνει, στοιχείο που μοιράζεται με τη Wednesday, και πάντα τη γοήτευε το παρανοϊκό και το άβολο. Λατρεύει τις ταινίες τρόμου, δεν τρομάζει εύκολα και λατρεύει το αίμα. «Υπάρχει μία αόρατη κλωστή ανάμεσα σε μένα και τα τέρατα ή τους serial killers. Όπου κι αν πάω. Ίσως για αυτό υπάρχει πάντα αυτό το στοιχεία στα σενάρια που μου στέλνουν».

Βασικά δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά, εκτός από τον εαυτό της. Φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό, την εγκατάλειψη, το ότι δεν θα βρει ποτέ την αγάπη. Αν και είναι πολύ μικρή να ανησυχεί για όλα αυτά, τρέμει για τις απώλειες που θα έρθουν στη ζωή της. Δεν μπορεί επίσης να φανταστεί επαγγελματικά τον εαυτό της σε 20 χρόνια. «Και μόνο η σκέψη μου προκαλεί τεράστιο άγχος. Θα ήθελα να είμαι περήφανη για τους ρόλους μου, να σκηνοθετώ και να συνθέτω μουσική. Ίσως και να γίνω νοσοκόμα σαν τη μαμά μου. Δεν υπάρχει πιο cool πράγμα από το να σώζεις ανθρώπους». Για την ώρα, ο δρόμος της διαγράφεται μακρύς και πολλά υποσχόμενος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο The Face Magazine

TAGS