UPDATE #NOW

Matthew Perry: Τα 6 πράγματα που έμαθα διαβάζοντας το βιβλίο του


Κλέλια Φατούρου

7 Δεκεμβρίου 2022

Matthew Perry: Τα 6 πράγματα που έμαθα διαβάζοντας το βιβλίο του
Instagram/Matthew Perry
Μία ζωή γεμάτη έρωτες, επιτυχία, καταχρήσεις και μοναξιά

Δεν υπήρχε περίπτωση να γράψει βιβλίο ο Matthew Perry (ή οποιοδήποτε άλλο FRIEND) και να μην φτάσει στα χέρια μου. Οκ, η αυτοβιογραφία της Courteney Cox θα με ενδιέφερε πολύ λιγότερο, γιατί ο Perry είχε μία ζωή γεμάτη εξαρτήσεις, που κρατούσε μυστικές επί χρόνια και πολύ επώνυμους έρωτες.

Πριν διαβάσω το "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing", ήξερα απλώς ότι κάποτε έπινε πολύ και έπαιρνε ναρκωτικά (πράγμα που φαίνεται και από την αλλαγή της εμφάνισή του σε κάθε κύκλο της σειράς), ότι είχε βγει με την Julia Roberts και τη Lauren Graham και ότι παραλίγο να παντρευτεί πριν 2 χρόνια. Υπήρχαν όμως πολύ βασικά κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την προσωπικότητα του κωμικού που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μιλά η Αμερική. Και τα αποκαλύπτει όλα στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα.

Αλκοολισμός, ναρκωτικά και χάπια

Έχουμε την πεποίθηση ότι όλα αυτά υπήρχαν στη ζωή του σε κάποια φάση της μεγάλης επιτυχίας. Το αλκοόλ ήρθε στην εφηβεία του, τα υπόλοιπα λίγο μετά και γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να χαρεί με τίποτα, εκτός αν έκανε χρήση. Υπήρξαν φάσεις της ζωής του όπου επί μήνες έπαιρνε 55 Vicodin τη μέρα. Όπως λέει κι ο ίδιος, είναι τότε που είχε ένα αδιόρατο μουσάκι στον 3ο κύκλο και ήταν πολύ αδύνατο. «Όταν είχα κιλά, έπινα πολύ και όταν ήμουν πολύ αδύνατος, έπαιρνα πολλά χάπια». Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αντέχει να δει Φιλαράκια. Γιατί με βάση την εμφάνισή του σε κάθε κύκλο, ξέρει αν έκανε κοκαίνη, αν έπαιρνε χάπια ή αν έπινε πολύ. Κατάφερε να μείνει νηφάλιος μόνο στον 9ο κύκλο, που ήταν και η μοναδική χρονιά που ήταν υποψήφιος για Emmy.

Jenny.Gr

Δεν πρόσεξε ποτέ κανείς το πόσο άρρωστος ήταν

Η σειρά δεν ήταν απλώς μία τεράστια επιτυχία. Έγινε ένα φαινόμενο με διάρκεια 10 χρόνων, το cast (και οι υπόλοιποι) έβγαζαν απίστευτα πολλά λεφτά και ποτέ κανείς δεν πρόσεξε τις τεράστιες αλλαγές στην εμφάνισή του. Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά λειτουργικός στα γυρίσματα, παρά τις δυσκολίες, γιατί δεν ήθελε να απογοητεύσει τους άλλους, και ειδικά τους συμπρωταγωνιστές του. Υπήρξε μόνο μία φορά, όπου η Jennifer Aniston τον πλησίασε και του είπε «Ξέρουμε ότι πίνεις, το μυρίζουμε», αλλά αυτό ήταν όλο. Είναι όμως γεγονός ότι δεν έκανε ποτέ ναρκωτικά με παρέα, ήθελε να είναι μόνος στο σπίτι ώστε να μην τον κρίνει κανείς. Και κατάφερε να το κρατήσει μυστικό για πολλά χρόνια.

Ήταν τρελά ερωτευμένος με την Jennifer Aniston

Μπορεί να μάθαμε στο reunion ότι υπήρχε τεράστιο φλερτ μεταξύ της Aniston και του Schwimmer, αλλά την είχε πατήσει μαζί της και ο Perry. Είχαν γνωριστεί πριν τη σειρά, εκείνη τον απέρριψε αλλά του πήρε καιρό να το ξεπεράσει. Μέχρι που έγιναν αδελφικοί φίλοι.

Οι επώνυμες σχέσεις του

Αν και κάποιες σχέσεις του είναι γνωστές, μιλά πολύ αναλυτικά για το πόσο πολύ ερωτεύτηκε την Julia Roberts και όλο το φλερτ που υπήρχε. Εκείνη ήθελε να κάνει guest στα Φιλαράκια, αρκεί να είναι μέρος μίας ιστορίας του Chandler. Μιλούσαν μέσω φαξ, εκείνη του είπε ότι θα βγει μαζί του αν καταφέρει να της εξηγήσει τι είναι πυρηνική φυσική, και μία σχέση ξεκίνησε. Όλα ήταν υπέροχα, μέχρι που 3 μήνες μετά τη χώρισε. Όπως γράφει για όλες τις σχέσεις του, δεν άντεχε στη σκέψη ότι θα τον χωρίσουν πρώτες όταν καταλάβουν πόσο ανεπαρκής είναι. Το έκανε εκείνος λοιπόν, παρόλο που το μετάνιωνε.

Μιλά επίσης για μία πολύ γνωστή ηθοποιό, που είναι η μοναδική που τον χώρισε πρώτη και του στοίχισε. Σύμφωνα με τις χρονολογίες που δίνει, η έρευνά μου μου λέει ότι αναφέρεται στη Neve Campbell. Έκανε μία 6ετή σχέση με την ηθοποιό Lizzy Caplan, που ήταν και η μεγαλύτερή του. Ξέρουμε επίσης ότι είχε συνδεθεί με τη Lauren Graham, τη Yasmine Bleeth, την αθλήτρια Rachel Dunn και τη Valerie Bertinelli, με την οποία φιλήθηκε δίπλα στον λιπόθυμό σύζυγό της, Eddie Van Halen.

Η περίεργη παιδική ηλικία

Υπάρχει μία λέξη που τον ακολουθεί μία ζωή και που ήθελε αρχικά να είναι ο τίτλος του βιβλίου του. Ασυνόδευτος. Οι γονείς του ήταν πάρα πολύ νέοι όταν γνωρίστηκαν και λίγους μήνες μετά τη γέννησή του, χώρισαν. Έμεινε με τη μαμά του στον Καναδά, η οποία δούλευε πάρα πολύ και πήγαινε στο Los Angeles μόνος του, για να επισκεφθεί τον πατέρα του. Έκαναν και οι δύο νέες οικογένειες και ο Perry ένιωθε πάντα ότι δεν ανήκει πουθενά. Βλέποντας τον πατέρα του να πίνει πολύ, αλλά να παραμένει λειτουργικός, ξεκίνησε στα 14.

Είναι θαύμα που ζει

Και αυτό που λέω είναι εντελώς κυριολεκτικό. Έχει κάνει αμέτρητες επεμβάσεις στο στομάχι του, αλλά πριν από περίπου 4 χρόνια, το έντερό του εξερράγη από την κατάχρηση οποιοειδών, και οι γιατροί του έδωσαν 2% πιθανότητες να ζήσει. Έπεσε σε κώμα για δύο εβδομάδες, με ειδικό σακουλάκι για το έντερό του. Έχει μπει αμέτρητες φορές σε κέντρα αποτοξίνωσης, έχει υπάρξει νηφάλιος για λίγα χρόνια και δυστυχώς επιστρέφει. Ελπίζουμε ότι το 2019 ήταν η τελευταία φορά.