UPDATE #NOW

Οι κορυφαίες στιγμές που ζήσαμε στην ποπ κουλτούρα για το 2022


Κλέλια Φατούρου

28 Δεκεμβρίου 2022

Οι κορυφαίες στιγμές που ζήσαμε στην ποπ κουλτούρα για το 2022
κολάζ: Γιώργος Κωστιάνης
Τα γεγονότα που μάς στιγμάτισαν στην ποπ κουλτούρα το 2022

Μπορείς να πεις πολλά για τη χρονιά που τελειώνει σε λίγο, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν έγιναν πράγματα. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Το χαστούκι του Will Smith που επισκίασε τα Όσκαρ; Τους 5-6 γάμους των Bennifer σε ένα καλοκαίρι; Το Don't Worry Darling drama; Ας θυμηθούμε λοιπόν τις μεγαλύτερες στιγμές αυτής της χρονιάς, που μάς απασχόλησαν, μάς ψυχαγώγησαν, μάς έδωσαν χαρά, και φυσικά αμηχανία.

Η επιστροφή της Kate Bush

Ξεκινώ χαλαρά και με την αγαπημένη μου στιγμή, γιατί δεν είναι μόνο ότι ευχαριστηθήκαμε έναν τεράστιο 4ο κύκλο "Stranger Things", αλλά ήμασταν μάρτυρες της δίκαιης επιστροφής της Kate Bush, ή μάλλον της αναγνώρισή της από γενιές που δεν ήξεραν ούτε το όνομά της. Ευχαριστούμε για αυτή τη σκηνή.

Don't Worry Darling: Η σαπουνόπερα

Ένα drama βγαλμένο από τα 90s και το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουμε καν αν υπήρξε ποτέ πραγματικά. Ίσως και να έγινε για λόγους PR, αφού η ταινία ήταν από μέτρια έως κακή. Η απουσία της Florence Pugh, το κυριολεκτικό φτύσιμο του Harry Styles στον Chris Pine (όλοι το είδαμε Harry μου), η passive aggressive Olivia Wilde και τελικά ο χωρισμός του ζευγαριού που γνωρίστηκε σε εκείνα τα γυρίσματα.

Η δίκη Depp-Heard

Η άλλη σαπουνόπερα της χρονιάς ήταν το διαζύγιο των Johnny Depp- Amber Heard και η δίκη- Μπεν Χουρ, με λεπτομέρειες και ηχητικά ντοκουμέντα για τα μεθύσια, τους καυγάδες, τις απειλές και όλα αυτά τα άβολα πράγματα που δεν θα θέλαμε να είχαμε δει σε live αναμετάδοση. Τελικά αποζημιώθηκαν και οι δύο, αλλά εμείς δεν δικαιώσαμε κανέναν.

Ο γάμος της πιο cheesy επανασύνδεσης

Συγχωρέστε με, αλλά εμένα δεν μου γεμίζουν το μάτι αυτές οι επανασυνδέσεις 20 χρόνια μετά. Είναι σαν να σου τελείωσαν οι επιλογές, και από απόγνωση, βρίσκεις τον πρώτο χωρισμένο πρώην. Αλλά ακόμα και αν ξεπεράσω αυτή μου την πεποίθηση, οι Bennifer δεν με βοήθησαν και πολύ όταν «κλέφτηκαν» δήθεν μου και τάχα στο Las Vegas, αλλά ακολούθησε και γάμος υπερπαραγωγή με δεξίωση, γλέντια, και όρκους αγάπης με κλάματα. Καλά βρε φίλη μου Jen, δεν μπούχτισες τόσες φορές;

Το φαινόμενο Jenna Ortega

Εμείς που την είδαμε στο Scream και το You, πιστεύαμε πολύ στο ταλέντο της. Οπότε δεν μάς εξέπληξε η ενσάρκωση της Wednesday Addams, αλλά μάς εξέπληξε το ότι ο Tim Burton έκανε μία εξαιρετική σειρά για το Netflix. Ο viral χορός στο TikTok και οι κοτσίδες της έγιναν η κορυφαία pop culture στιγμή της χρονιάς.

@netflixph She’s main dancer material I fear 🪩 #Wednesday #JennaOrtega ♬ original sound - Netflix Philippines

Το χαστούκι του Will Smith

Τι γίνεται όταν βρίσκονται στη σκηνή δύο άντρες με πολύ μεγάλα εγώ; Πέφτει ξύλο. Ο Chris Rock θέλησε να κάνει ένα αστείο- κομπλιμέντο που αντικειμενικά ήταν άβολο και ο Will Smith, ως άνδρας παλαιάς κοπής, δεν τα σηκώνει αυτά και πλακώνει κόσμο. Από αυτές τις στιγμές που νιώθεις ετεροντροπή και θες να φύγεις για να μην είσαι στο ίδιο πλάνο με αυτούς τους δύο.

Negroni sbagliato

Το πιο viral cocktail της χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα αυτό που πίνει το Emma D'Arcy. "Negroni Sbagliato with Prosecco", που σημαίνει ότι είναι λάθος επειδή βάζεις prosecco αντί για gin. Οι λάτρεις δεν συμπαθούν αυτή την εκδοχή, αλλά το Emma D'Arcy το είπε τόσο ερωτικά, με αυτή τη βαθιά φωνή, που το cocktail είναι πλέον ταυτισμένο με το φλερτ.

Η επιστροφή της Beyonce

Οι fans περίμεναν πολύ καιρό το "Renaissance" της Queen Bey και δεν απογοητεύτηκαν με το αποτέλεσμα. Αμέτρητα κομμάτια, πολλές συνεργασίες και νέοι ήχοι για κάθε διάθεση.

Έρχεται η Barbie, έρχεται η Barbie

Μπορεί να βγαίνει στις αίθουσες το 2023, αλλά είναι το πιο hot promo που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Δικαίως, αν σκεφτείς ότι δεν θα είναι η κλασική Barbie που νομίζουμε ότι θα δούμε, με την Greta Gerwig στο σενάριο και τη σκηνοθεσία. Οι φωτογραφίες και το πρώτο trailer μάς έχουν εξάψει ήδη την περιέργεια.

Ο Elon Musk είναι ο νέος Trump

Δεν είναι ότι δεν ξέραμε το μυαλό και την ψυχοσύνθεσή του, αλλά μετά την αγορά του Twitter, ξεδιπλώθηκε εντελώς. Απέλυσε ανθρώπους, μετέτρεψε την πλατφόρμα σε ρητορική μίσους, αποφάσισε να χρεώνει, το πήρε πίσω, είπε ότι δεν θα μείνει για πολύ και το Twitter έγινε το χειρότερο social medium.

Το βιβλίο του Matthew Perry

Πάνω που νομίζαμε ότι το reunion των FRIENDS ήταν αυτό που περιμέναμε περισσότερο, ήρθε η αυτοβιογραφία του Matthew Perry να μάς κάνει αποκαλύψεις και να μάθουμε τι περνούσε ο ηθοποιός όλα τα χρόνια της επιτυχίας.

Jenny.Gr

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ

Τι κι αν ξέραμε ότι δεν ήταν αθάνατη; Ο θάνατός της μάς σόκαρε, κι ας ήταν 96 χρονών. Ακολούθησε ένας χαμός για το αν ο Harry θα πάει στην κηδεία, αν θα τον συνοδεύσει η Meghan, πότε θα στεφθεί βασιλιάς ο Κάρολος, αν είναι ήδη πολύ κακή επιλογή και γιατί όλοι θα δουν σίγουρα το "The Crown". Πράγματι, η σειρά του Netflix έκανε ρεκόρ και το ντοκιμαντέρ του Harry και της Meghan που ακολούθησε, έγινε αμέσως αμφιλεγόμενο.

Η επιστροφή του Brendan Fraser

Μετά από χρόνια απουσίας και μία σεξουαλική παρενόχληση που του κόστισε την καριέρα, ο Brendan Fraser παίρνει το αίμα του πίσω με το "The Whale" και μία ερμηνεία που σχεδόν σίγουρα θα του δώσει το Όσκαρ.

Οι celebrities που μισούν την τρανς κοινότητα

Όχι όλοι, να μην υπερβάλλω. Η J.K. Rowling είναι επικεφαλής του κινήματος, ιδρύοντας μάλιστα οργανισμό που παρέχει βοήθεια σε γυναίκες, αλλά αποκλείει τις τρανς. Βρήκε όμως στήριξη στους παλιούς συνεργάτες της Ralph Fiennes και Helena Bonham Carter. Κι εγώ ευχαριστήθηκα τη φάρσα που της έκαναν Ρώσοι κωμικοί.

Ο Maestro στο Netflix

Κλείνουμε με κάτι ελληνικό και μία σημαντική στιγμή για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και μία σειρά, που μετά το πέρας της, μπήκε στην πλατφόρμα του Netflix. Έχουμε γράψει εδώ την άποψή μας για τη σειρά, αλλά δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τη σημασία του να υπάρχει ελληνικό content στη μεγαλύτερη πλατφόρμα του κόσμου.