UPDATE #NOW

Ο Edward Norton μόλις ανακάλυψε ότι η Ποκαχόντας ήταν 12η προγιαγιά του


JTeam

5 Ιανουαρίου 2023

Ο Edward Norton μόλις ανακάλυψε ότι η Ποκαχόντας ήταν 12η προγιαγιά του
Μήπως να το ψάξουμε κι εμείς; Ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι συγγενής σου

Ο ηθοποιός το άκουγε σαν φήμη από τους συγγενείς του, αλλά επαληθεύτηκε από την εκπομπή "Finding Your Roots". Ο Edward Norton είναι συγγενής της γνωστής Ποκαχόντας, η οποία έζησε τον 17ο αιώνα και παντρεύτηκε τον Άγγλο John Rolfe το 1614.

«Ε λοιπόν, είναι αλήθεια. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 5 Απριλίου του 1614 και ο Shakespeare πέθανε το 1616. Η Ποκαχόντας πέθανε το 1617 στην Αγγλία και ο σύζυγός της το 1622», βλέπουμε τον παρουσιαστή Henry Louis Gates Jr. να εξηγεί.

«Είναι το πιο πίσω που μπορείς να πας, εκτός αν είσαι Viking. Σε κάνει να συνειδητοποιείς πόσο μικρό κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας είσαι». Μεταξύ άλλων, ο Norton ανακάλυψε ότι έχει συγγένεια με έναν στρατιώτη που πολέμησε στον Εμφύλιο και είχε στείλει γράμμα στον Abraham Lincoln. Επίσης, ο 3ος προπάππους του, ο John Winstead, είχε σκλάβους στην ιδιοκτησία του στη Βόρεια Καρολίνα, κάπου στο 1850.

«Η σύντομη απάντηση είναι ότι αυτά τα πράγματα είναι αμήχανα, και θα έπρεπε να νιώθεις άβολα με αυτά. Όλοι μας. Δεν είναι κριτική για τη δική σου ζωή αλλά για την ιστορία αυτής της χώρας», λέει ο ηθοποιός που αυτή την περίοδο μπορούμε να δούμε στο "Glass Onion", το sequel του "Knives Out". Υποδύεται έναν χαζό δισεκατομμυριούχο στον χώρο της τεχνολογίας, με τον σκηνοθέτη Rian Johnson να επιμένει ότι δεν υπάρχει ουδεμία ομοιότητα με τον Elon Musk.