UPDATE #NOW

Channing Tatum: Η στιγμή που κατάλαβε ότι είναι φεμινιστής και το διαζύγιο που απέφευγε χρόνια


Κλέλια Φατούρου

18 Ιανουαρίου 2023

Channing Tatum: Η στιγμή που κατάλαβε ότι είναι φεμινιστής και το διαζύγιο που απέφευγε χρόνια
Vanity Fair/ MARIO SORRENTI
Ο ηθοποιός κάνει πολύ προσωπικές αποκαλύψεις για το διαζύγιό του από την Jenna Dewan και τη σκληρότητα της ζωής

Ξέρω ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά στο δικό μου το μυαλό, ο Channing Tatum είναι πάντα ο Magic Mike με εσώρουχο, που κάνει twerking στα 4 για τις πελάτισσες και έχει κοιλιακούς. Τελεία. Λίγο όμως το ότι έχει σχέση με την Kravitz (κάτι θα ξέρει, δεν μπορεί), λίγο αυτή η συνέντευξη στο Vanity Fair, μου έδωσε μερικές παραπάνω πληροφορίες για το ποιος πραγματικά είναι ο Tatum και το πόσο εύκολα εκτίθεται, χωρίς να τον νοιάζει.

Μετά το Step Up και το Magic Mike, αποσύρθηκε για 5 χρόνια από τη δουλειά, γιατί απλά ένιωθε ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον γεμίζει καλλιτεχνικά και επαναλάμβανε απλώς το στερεότυπο του ημίγυμνου άντρα. Το βασικό όμως ήταν ότι εκείνη την περίοδο άλλαζε όλη η ζωή του. Έπαιρνε διαζύγιο, ενώ το απέφευγε επί χρόνια.

Γνώρισε την πρώην σύζυγό του, Jenna Dewan στο Step Up, παντρεύτηκαν και έκαναν μία κόρη.

«Νομίζω ότι φτιάξαμε μία ιστορία για εμάς όταν ήμασταν νέοι και συνεχίζαμε να τη λέμε στους εαυτούς μας, παρόλο που ήμασταν τόσο διαφορετικοί. Όταν όμως γίναμε γονείς, καταλάβαμε τις διαφορές, γιατί είναι εκεί κάθε μέρα. Το πόσο διαφορετικά βλέπουμε τον κόσμο. Και έρχεται η τρομακτική στιγμή που αλλάζει η ζωή σου και δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο βήμα. Τελικά παράτησα τα πάντα και επικεντρώθηκα στην κόρη μου».

Η κόρη του ήταν εκείνη που τον βοήθησε να καταλάβει ότι δεν είναι όσο φεμινιστής έπρεπε. Αν και μεγάλωσε με δυνατές γυναίκες, κατάλαβε πόσο τρομακτικό είναι να είσαι γυναίκα, όταν απέκτησε το παιδί του. «Βλέπεις ένα μικροσκοπικό θηλυκό πλάσμα που είναι ευάλωτο και βλέπει τον κόσμο με ροζ γυαλιά». Αυτός ήταν και ο λόγος που η νέα ταινία Magic Mike έχει γυναικείους χαρακτήρες. Πριν από 10 χρόνια, ήταν μία ταινία για γυναίκες που θέλουν άντρες, όπως και το sequel "Magic Mike XXL". Ένιωσε ότι είναι λάθος και έδωσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη Salma Hayek, που υποδύεται μία πλούσια διαζευγμένη που αναδημιουργεί ένα σόου. «Τώρα έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη και η ταινία είναι για τις γυναίκες. Δεν θα μιλήσω για ενδυνάμωση, αλλά για εσωτερική αναζήτηση».

Ο Tatum παραδέχεται ότι ο μηχανισμός άμυνας που τον έχει βοηθήσει στη ζωή του είναι το χιούμορ και το να βρίσκει το ξεκαρδιστικό στοιχείο στα πάντα. Εξομολογείται ότι αν και δεν φοβήθηκε ποτέ στη δουλειά, οι προσωπικές σχέσεις τον διαλύουν. «Πάντα κάνω υπερπροσπάθεια και ενώ είμαι μονογαμικός, δυσκολεύομαι πολύ στα ερωτικά». Δεν ξέρει αν θα ξαναπαντρευτεί, αλλά νιώθει ότι σιγά σιγά χαλαρώνει και προσπαθεί να βιώνει τη στιγμή.

Τώρα επέστρεψε κανονικά με πολλές ταινίες, μία σχέση που δείχνει να λειτουργεί και μία νέα ματιά στη ζωή, ενώ είναι πια 42 χρονών. Το νέο Magic Mike, το περσινό Thh Lost City με τη Sandra Bullock, το Project Artemis που γυρίζει αυτή τη στιγμή με τη Scarlett Johansson, το Pussy Island, δημιούργημα της Kravitz και η αιτία γνωριμίας τους.

«Πιστεύω ότι η ζωή έχει έναν αστείο τρόπο να σου δίνει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, τη στιγμή που το χρειάζεσαι. Δεν εννοώ δώρα, αλλά μαθήματα. Ένας φίλος και συνεργάτης μου είπε, όταν χώριζα, ότι μπορεί να διαλύεται η ζωή σου αλλά μόνο έτσι μαθαίνεις. Η σοφία έρχεται μόνο από ανθρώπους που έζησαν μία ζωή σε όλο το φάσμα της. Και συνεχίζουν».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Vanity Fair