UPDATE #NOW

Poor Things: Η πρώτη φωτογραφία της Emma Stone από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου


JTeam

23 Ιανουαρίου 2023

Poor Things: Η πρώτη φωτογραφία της Emma Stone από τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που περιμέναμε το 2022, έρχεται τελικά φέτος και θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Το «Poor Things» είναι η τρίτη συνεργασία για τον Λάνθιμο και την Emma Stone, μετά την ταινία «The Favourite», που χάρισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην Olivia Colman, και τη «Βληχή». Τώρα θα δούμε την Emma Stone, στη θηλυκή εκδοχή του Φρανκενστάιν, ως Belle Baxter, να επιστρέφει στη ζωή με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού, αλλά σπουδαίου επιστήμονα. Για τη συνέχεια, Stone και Λάνθιμος θα συναντηθούν ξανά στην ταινία "And" και από ό,τι φαίνεται, μιλάμε για μία σταθερή συνεργασία.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή: «Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και στα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ’ αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλεϋ, τον Λιούς Κάρολ ή τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει».

Δεν είναι όμως μόνο η πρωταγωνίστρια που κερδίζει τις εντυπώσεις. Το cast συμπληρώνουν οι: Willem Dafoe, Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael και Christopher Abbott. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Alasdair Gray και θα πρέπει να κάνουμε υπομονή λίγους μήνες ακόμη. Ας βολευτούμε με την πρώτη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από τα γυρίσματα.