UPDATE #NOW

Ο Penn Badgley εξηγεί γιατί οι serial killers του προκαλούν βαθιές υπαρξιακές σκέψεις


Κλέλια Φατούρου

8 Φεβρουαρίου 2023

Ο Penn Badgley εξηγεί γιατί οι serial killers του προκαλούν βαθιές υπαρξιακές σκέψεις
Interview Magazine/Jeremy Liebman
Ο ηθοποιός μιλά για τις σειρές που τον έκαναν γνωστό

Ο Penn Badgley ξέρει ότι έγινε γνωστός μέσα από το "Gossip Girl" και ότι διατηρεί αυτή τη φήμη από τη σειρά "You", Δύο σημαντικά κεφάλαια της pop κουλτούρας, με τον Badgley να υποδύεται δύο χαρακτήρες, που τελικά δεν είναι και τόσο διαφορετικοί.

Μία μέρα πριν βγει το πρώτο μέρος του 4ου κύκλου, ο πρωταγωνιστής του "You" αναλύει στο Interview Magazine την άποψή του για το τι σημαίνει serial killer, πόσο βαθιά υπαρξιακή μπορεί να γίνει αυτή η σκέψη και ποιες είναι οι αγαπημένες του ταινίες.

Αυτή την περίοδο, ο 37χρονος ηθοποιός βρίσκεται στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη αν και θα μετακομίσουν οικογενειακώς σε κάποιο προάστιο, για να έχουν πιο ήσυχη ζωή, και καλύτερα σχολεία. Αν και είναι μία οξύμωρη περιγραφή, από έναν καλλιτέχνη που έχει κάνει πολλά projects, έχει βαθιές φιλοσοφικές ανησυχίες και έχει παντρευτεί την επίσης καλλιτέχνιδα Domino Kirke.

Είναι ειρωνικό, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αυτός ο χαμός με τους serial killers και τις σειρές ή τα ντοκιμαντέρ για τη ζωή τους. Τον ενδιέφερε όμως να καταλάβει τι σημαίνει serial killer και γιατί έχουμε αυτή τη λανθασμένη εντύπωση ότι είναι ένα τέρας ή ένας πολύ τρομακτικός άνθρωπος.

«Η αντίληψη ότι μοιάζει με μπαμπούλα, είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Πιστεύουμε ότι πρόκειται για κάποιον με δύναμη και εξουσία, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι serial killers έχουν ανάγκη για έλεγχο. Επίσης, θεωρώ ότι ο σκοπός μία σειράς δεν είναι να δώσει την κλινική εικόνα ενός δολοφόνου. Όπως καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας. Μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το πώς θα αντιδράσουμε σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Όλο αυτό με έχει απασχολήσει πάρα πολύ. Το θέμα του ελέγχου».

Αν και δουλεύει 25 χρόνια, αναγνωρίζει όλα αυτά που του έδωσε το Gossip Girl, και τώρα το You. Προτιμά επίσης να περνά καλά στο σετ, να γελά ασταμάτητα και να μην μπαίνει τόσο βαθιά σε έναν ρόλο, σε αντίθεση με εκεινους που προτιμούν ξεκάθαρα το method acting. Η διαφορά του 4ου κύκλου με τους προηηγούμενους είναι ότι τώρα σκηνοθετεί ο ίδιος. Πόσο εύκολο είναι όταν είσαι και ο πρωταγωνιστής;

«Καθόλου. Δεν προλαβαίνω καν να δω σκηνές στο μόνιτορ. Κάποιες φορές ένιωθα ότι το κάνω τυχαία, με κλειστά μάτια. Επίσης, υπάρχουν τόσες σκηνές που έχουμε ήδη ηχογραφήσει το voice over και πρέπει το ύφος να ταιριάζει με όσα έχουν πρηγηθεί Ταυτόχρονα όμως, ζητούσα σκέψεις και συμβουλές από τους άλλους ηθοποιούς. Δεν λειτουργώ συγκεντρωτικά».

Αν και λατρεύει να βλέπει ταινίες, δεν υπάρχει πια ο χρόνος. Μετά από 3 χρόνια, κατάφερε να πάει σε κινηματογράφο και να δει το "Nope" του Jordan Peele, το οποίο λάτρεψε, ενώ δεν βαριέται να βλέπει τη «Μάσκα» του Jim Carrey, τον οποίο έχει στο μυαλό του ως πρότυπο υποκριτικής. Ακόμα και στις κακές του ερμηνείες.

Η ιδανική του μέρα στην πόλη αποτελείται από νοσταλγία. «Θυμάμαι το 2012, όταν έκανα το Gossip Girl και έμπαινα σε Virgin Megastore και αγόραζα cd, γιατί είχα τον χρόνο να το κάνω. Ή μετά το καλοκαίρι, που περίμενα το Halloween, το Thanksgiving και τα Χριστούγεννα, τότε που η Νέα Υόρκη είναι κινηματογραφική».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Interview Magazine