UPDATE #NOW

Ο Harrison Ford ξέρει τι θέλει να γραφτεί στον τάφο του


Κλέλια Φατούρου

9 Φεβρουαρίου 2023

Ο Harrison Ford ξέρει τι θέλει να γραφτεί στον τάφο του
The Hollywood Reporter/AUSTIN HARGRAVE
Ο 80χρονος ηθοποιός δεν ενδιαφέρεται για Όσκαρ και αναγνώριση

Ο Harrison Ford είναι 80 χρονών, αλλά τίποτα πάνω του δεν προδίδει κάτι τέτοιο. Είναι ίσως και ο μοναδικός A-list ηθοποιός που δεν ενδιαφερόταν ποτέ για βραβεία, εξώφυλλα και αναγνώριση. «Είμαι εδώ γιατί είναι μέρος της δουλειάς. Μπορεί να βαριόμαστε και οι δύο μέχρι θανάτου, αλλά πρέπει να προωθήσω τη δουλειά μου», λέει στη δημοσιογράφο του The Hollywood Reporter, απαντώντας στο «γιατί το κοινό νομίζει ότι πάσχεις από κοινωνικό άγχος;».

Ξεκίνησε ως ξυλουργός, οπότε κάπως έτσι αντιμετωπίζει και την υποκριτική. «Με προσέλαβαν για να φτιάξω ένα σπίτι και ελπίζω ότι θα είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα». Αν και το 2002 δήλωσε ότι είναι σε μία ηλικία που θέλει να κάνει ένα project τον χρόνο, στα 80 του κάνει σίγουρα περισσότερα. Η πανδημία ήταν ο λόγος που είπε ναι και στη σειρά "1923" και το "Shrinking" της Apple TV+, στην οποία υποδύεται έναν ψυχολόγο.

Δεν έχει κάνει ποτέ του μπότοξ, δεν πιστεύει ιδιαίτερα στους ψυχολόγους, τουλάχιστον στη δική του περίπτωση. «Ξέρω πλέον ποιος είμαι σε αυτή τη φάση» και ο τάφος του θα ήθελε να γράφει απλώς «Ήταν χρήσιμος» και τίποτα παραπάνω.

Το 2015, το επικίνδυνο χόμπι του να πιλοτάρει vintage αεροπλάνα παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή. Έπεσε σε ένα γήπεδο γκολφ, έσπασε τη λεκάνη του και η σύζυγός του, Callista Flokhart, δεν ξαναμπήκε μαζί του σε vintage αεροπλάνο. Ο Ford, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και απλώς μελέτησε τι είναι αυτό που έκανε λάθος. Και έκατσε ξανά στη θέση του οδηγού.

Έχει ανταλλάξει πολλές φορές απόψεις με τον Tom Cruise για το πιλοτάρισμα και τις επικίνδυνες σκηνές που κάνουν οι ίδιοι, αλλά απέχει πολύ από το stardom. Δεν έχει καμία επιθυμία να σκηνοθετήσει, και δεν καταλαβαίνει γιατί έχουν γίνει όλοι παραγωγοί.

Πιστεύει άραγε στον Θεό; «Μεγάλωσα με μαμά Εβραία, πατέρα Καθολικό και ως Δημοκράτης. Πιστεύω ότι ο Θεός και η Φύση είναι το ίδιο πράγμα. Ο μυστηριώδης λόγος για τον οποίο ερχόμαστε στη ζωή, είτε εξηγείται με επιστήμη, είτε με προφητεία, είναι τελικά το ίδιο».