UPDATE #NOW

Christina Applegate: «Τα SAG Awards θα είναι μάλλον τα τελευταία μου βραβεία εξαιτίας της σκλήρυνσης»


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2023

Christina Applegate: «Τα SAG Awards θα είναι μάλλον τα τελευταία μου βραβεία εξαιτίας της σκλήρυνσης»
Η ηθοποιός δεν μπορεί να συνεχίσει σωματικά με τους ίδιους ρυθμούς

Η Christina Applegate ανυπομονεί για τα επικείμενα SAG Awards, στα οποία είναι υποψήφια για 6η φορά, αλλά τα συναισθήματα είναι γλυκόπικρα. «Μάλλον είναι τα τελευταία μου βραβεία, ως ηθοποιός, οπότε είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Η 51χρονη ηθοποιός, και πρωταγωνίστρια της σειράς "Dead To Me", διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση το καλοκαίρι του 2021. Αν και μετά από λίγους μήνες επέστρεψε στο σετ, για να γυρίσει τον τελευταίο κύκλο, η νόσος δεν της επιτρέπει να συνεχίσει.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να σηκώνεται στις 5 το πρωί και να περνά 12 ή 14 ώρες στο σετ. Δεν το έχω μέσα μου», δήλωσε σε συνέντευξή της στους The Los Angeles Times. Όταν τη ρώτησαν για το ποια θα είναι τα επαγγελματικά της βήματα, η απάντηση ήταν ειλικρινής, έτσι όπως μάς έχει συνηθίσει η Applegate. «Λέω να κάνω αμέτρητα voice-overs για να έχω λεφτά ώστε να είμαι σίγουρη ότι η κόρη μου θα έχει φαγητό και σπίτι».

Η αλήθεια είναι ότι τα πολύωρα γυρίσματα της σειράς τη δυσκόλεψαν πάρα πολύ και έχει μιλήσει για το πόσο κουρέλι ήταν. Η ομάδα τη στήριξε και της επέτρεψε να κάνει μεγάλα διαλείμματα, ακόμα και να αναβληθούν τα γυρίσματα, αν χρειαζόταν. Παρόλα αυτά, δεν θέλει να δει τον 3ο κύκλο.

«Δεν μου αρέσει να βλέπω τον εαυτό μου να υποφέρει. Επίσης, πήρα 20 κιλά εξαιτίας των φαρμάκων και της έλλειψης σωματικής άσκησης, δεν ήμουν και δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Οι σκηνές που δεν είχαν εμένα ήταν υπέροχες και διασκεδαστικές».

Θέλοντας και μη, είναι μία νέα πραγματικότητα για την Applegate, που καλείται να αποδεχθεί το ποια είναι, τι της συμβαίνει, τι πυροδοτεί τα συμπτώματα και πώς θα κινηθεί επαγγελματικά. «Πενθώ επίσης τον παλιό μου εαυτό και πρέπει να βρω δουλειές όπου να κατανοούν ότι δεν είμαι ντίβα επειδή θα δουλεύω το πολύ 5 ώρες». Επειδή όμως δεν θέλει να κλειστεί σε ένα δωμάτιο, σκέφτεται σοβαρά να περάσει στο κομμάτι της παραγωγής.