UPDATE #NOW

Poor Things: Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου χαρακτηρίστηκε «ακατάλληλη, με σεξουαλικό περιεχόμενο και απρεπή γλώσσα»


Κλέλια Φατούρου

24 Φεβρουαρίου 2023

Poor Things: Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου χαρακτηρίστηκε «ακατάλληλη, με σεξουαλικό περιεχόμενο και απρεπή γλώσσα»
Η ταινία μάλλον θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών

Ο Γιώργος Λάνθιμος δεν ξεκίνησε να κάνει ταινίες που θα είναι κοινωνικά αποδεκτές από όλους. Δεν περιμέναμε ότι το "Poor Things" θα αποτελούσε εξαίρεση. Ίσα ίσα, με τον Willem Dafoe σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Λάνθιμο στη σκηνοθεσία, ξέρουμε ότι θα δούμε weird cinema.

Έχουμε ήδη δει μερικές πρώτες φωτογραφίες και ξέρουμε ότι θα είναι η θηλυκή (και φεμινιστική) εκδοχή του Frankenstein, προσαρμοσμένη στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray. Ακούγεται σαν μία βικτωριανή ιστορία αγάπης, που αψηφά την επιστήμη, αλλά είναι πραγματικά μόνο αυτό;

Η ταινία είναι πλέον έτοιμη και πέρασε από έλεγχο, προκειμένου να χαρακτηριστεί η καταλληλότητά της. Είναι λοιπόν ακατάλληλη για ανηλίκους, με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο, γυμνό, υλικό που μπορεί να ενοχλήσει, απρεπή γλώσσα και αίμα.

Η γνωστή ιστορία είναι ότι μία γυναίκα (σε αυτή την εκδοχή) επιστρέφει στη ζωή με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού αλλά λαμπρού επιστήμονα. Η σύνοψη της ταινίας μάς ενημερώνει ότι η Bella προσπαθεί να ξεφύγει από τον κακοποιητικό άντρα της, και για να το κάνει, αντικαθιστά τον εγκέφαλό της με αυτόν του αγέννητου παιδιού της. Τώρα ναι, είναι Γιώργος Λάνθιμος.

Το cast συμπληρώνεται από τους: Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Christopher Abbott, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael και Kathryn Hunter. Το πιθανότερο είναι ότι η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Καννών του 2023.