UPDATE #NOW

Η ιστορία του παιδόφιλου Jimmy Savile θα γίνει σειρά του BBC, παρά τις αντιδράσεις των θυμάτων


Κλέλια Φατούρου

1 Μαρτίου 2023

Η ιστορία του παιδόφιλου Jimmy Savile θα γίνει σειρά του BBC, παρά τις αντιδράσεις των θυμάτων
Θα τον υποδυθεί ο κωμικός Steve Coogan

Πριν από έναν χρόνο και κάτι, είχαμε μιλήσει εδώ για το ντοκιμαντέρ του Netflix, που αποκάλυπτε τη δράση του αγαπημένου παρουσιαστή της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Jimmy Savile παρουσίαζε για χρόνια τη μουσική εκπομπή "Top of the Pops", έκανε αμέτρητες φιλανθρωπίες και είχε φτιάξει νοσοκομεία για παιδιά.

Αν και κάποιοι το υποπτεύονταν, η αλήθεια μαθεύτηκε το 2012, έναν χρόνο μετά τον θάνατό του. Κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά και ενήλικες επί δεκαετίες. Αυτή την ιστορία θέλησε να κάνει σειρά ο ηθοποιός, κωμικός και παραγωγός Steve Coogan για το BBC. Η σειρά true crime "The Reckoning", με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ανακοινώθηκε το 2020 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν το 2021.

Jenny.Gr
Steve Coogan

Οι αντιδράσεις των οικογενειών των θυμάτων, έβαλαν το project στο συρτάρι. «Η αποκάλυψη της δράσης του Jimmy Savile το 2012, είχε ως αποτέλεσμα ανθρώπους που ήρθαν σε εμάς για να ζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη. Αυτό είναι κάτι που δεν παίρνουμε καθόλου ελαφρά και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα κάνει και το BBC», ήταν η επίσημη ανακοίνωση του οργανισμού "The Survivors' Network", με τον τίτλο «Το τραύμα μας δεν είναι η ψυχαγωγία σας».

Δεν ξέρουμε τι έγινε το 2022, αλλά το BBC μόλις επιβεβαίωσε ότι η σειρά "The Reckoning" θα προχωρήσει κανονικά, και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το 2023.

Η κατηγορία true crime του Netflix προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως μετά το ντοκιμαντέρ "Monster: The Jeffrey Dahmer Story", με πρωταγωνιστή τον Evan Peters. Η αληθινή ιστορία ενός κανίβαλου serial killer άνοιξε ξανά τα τραύματα εκείνων που επιβίωσαν αλλά και των οικογενειών των θυμάτων. Ο δημιουργός Ryan Murphy επέμεινε ότι το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώθηκε τόσο στο πρόσωπο ή τα θύματά του, αλλά στο τι τον έκανε το τέρας που ήταν. «Έχει να κάνει με το προνόμιο των λευκών, τον συστημικό ρατσισμό και την ομοφοβία».