UPDATE #NOW

Η Amélie ήταν πράκτορας της KGB και όχι σερβιτόρα, όπως μάς αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας


Κλέλια Φατούρου

20 Μαρτίου 2023

Η Amélie ήταν πράκτορας της KGB και όχι σερβιτόρα, όπως μάς αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας
Μιλάμε για το απόλυτο plot twist, 22 χρόνια μετά

Η Amélie μπήκε στις ζωές μας πριν από 22 χρόνια και επηρέασε μία ολόκληρη γενιά ανθρώπων που ήθελαν να πιστέψουν ότι το ρομάντζο ζει (και ότι η Μοντμάρτρη είναι πράγματι τόσο όμορφη). Σήμερα βλέπεις την ταινία με άλλα μάτια, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επίδρασή της στον γαλλικό κινηματογράφο.

Η εκκεντρική Amélie Poulain είχε ως στόχο ζωής να κάνει όλους τους άλλους χαρούμενους, ξεχνώντας τον ίδιο της τον εαυτό. Στο τέλος βρήκε τον έρωτα. Τελεία. Όχι, γιατί 22 χρόνια αργότερα, ο σκηνοθέτης Jean-Pierre Jeunet αποκαλύπτει την πραγματική ιστορία της ηρωίδας του, μέσα από το 6λεπτο film "La véritable histoire d' Amélie Poulain", δηλαδή η πραγματική ιστορία.

Δεν ήταν απλά μία σερβιτόρα σε ένα γραφικό παριζιάνικο καφέ; Όχι, ήταν κατάσκοπος της KGB. Σε αυτά τα 6 λεπτά, οι γνωστές σκηνές της ταινίας αλλάζουν και μπαίνουν σε διαφορετική σειρά, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τις κατασκοπικές τεχνικές και τα σχέδια της Amélie. Επίσης, αποκαλύπτεται η σημασία του μοντάζ και πώς μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Ένα κλείσιμο του ματιού στους fans, που δεν μάς εξέπληξε και τόσο. Σάμπως δεν την είχαμε ικανή για όλα; Γιατί να μην είναι κατάσκοπος δηλαδή; Τι της έλειπε;

Ο σκηνοθέτης συνέχισε τη συνεργασία του με την Audrey Tautou το 2004 με το "A Very Long Engagemnt", αλλά καμία από τις επόμενες ταινίες του δεν είχε την τεράστια απήχηση της Amelie.

TAGS