UPDATE #NOW

Η Nike κυκλοφόρησε «σορτς περιόδου» και θα το δούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου


JTeam

30 Μαρτίου 2023

Η Nike κυκλοφόρησε «σορτς περιόδου» και θα το δούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου
Οι ποδοσφαιρίστριες του FIFA 2023 θα επικεντρωθούν στους αγώνες και δε θα ασχολούνται με διαρροές

Οι αθλητικές διοργανώσεις, τα πρωταθλήματα και τα τουρνουά δε σταματούν για κανέναν και τίποτα – ούτε για τραυματισμούς παικτών, ούτε για ασθένειες. Πόσο μάλλον για τη γυναικεία περίοδο. Κι οι αθλήτριες καταφέρνουν να τα πηγαίνουν εξαιρετικά τις ημέρες της εμμήνου ρύσης, κάτι που δε συνεπάγεται ότι δικαιούμαστε να την υποτιμούμε.

Τα συμπτώματα παραμένουν δύσκολα και, από τον πόνο και την κούραση, μέχρι το πρήξιμο, κορδονάκια από ταμπόν που ενοχλούν, όλα τους μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση των αθλητριών, τη συγκέντρωσή τους και τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στον στόχο τους. Κι ενώ η Nike δεν έχει αρκετή δύναμη για να διορθώσει τα παραπάνω, βοηθά εκεί που μπορεί: Στις διαρροές.

Το brand ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί για πρώτη φορά σορτς περιόδου, το Nike One Short που είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που ονομάζεται Leak Protection. Είναι απορροφητικό και συγκρατεί το αίμα «με μία μεμβράνη που συμπεριφέρεται σαν εμπόδιο».

Σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να αντικαταστήσει τα εσώρουχα περιόδου, τα ταμπόν, τις σερβιέτες ή τα cups, αλλά λειτουργεί σαν ένα έξτρα μέτρο προστασίας από διαρροές κατά τη διάρκεια τη κίνησης. Γνωρίζουμε καλά, άλλωστε, ότι κανένα προϊόν περιόδου δεν είναι 100% ασφαλές – αν είναι γραφτό να λερωθούμε, θα λερωθούμε ό,τι ι αν γίνει. Τώρα, το σορτς αυτό έρχεται σαν δεύτερο στρώμα προστασίας, για να είναι ήσυχες οι αθλήτριες – να μην έχουν κι αυτήν την έγνοια, δηλαδή.

Η καινοτομία αυτή θα είναι διαθέσιμη στις ποδοσφαιρίστριες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλου. To brand θα το παρέχει στις ομάδες που χορηγεί, ως μέρος της στολής τους, ώστε να ασχοληθούν μόνο με τους αγώνες τους και τίποτα άλλο.