UPDATE #NOW

Ολέθρια Σχέση: Είδαμε τη σειρά-remake της ταινίας που δίνει τέλος στο στίγμα της «τρελής γυναίκας»


Κλέλια Φατούρου

30 Απριλίου 2023

Ολέθρια Σχέση: Είδαμε τη σειρά-remake της ταινίας που δίνει τέλος στο στίγμα της «τρελής γυναίκας»
Κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 2/5, αποκλειστικά στην COSMOTE TV

Το 1987, η Ολέθρια Σχέση, ή Fatal Attraction αν προτιμάτε, έγινε ταινία-ορόσημο για τις παράνομες σχέσεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες, αν ο ένας είναι stalker ή ψυχικά ασταθής. Η ταινία χάρισε υποψηφιότητα για Όσκαρ στην πρωταγωνίστρια Glenn Close, αλλά της άφησε ένα τεράστιο παράπονο, για το οποίο μιλά δημόσια μέχρι σήμερα.

«Αδικήθηκε τρομερά αυτός ο ρόλος. Το αρχικό story ήταν ότι αυτοκτονώ, πράγμα που θα αποδείκνυε ότι είμαι αυτοκαταστροφική. Όταν έγινε όμως δοκιμή στο κοινό και δεν τους άρεσε, το άλλαξαν. Τελικά ο χαρακτήρας μου δολοφονήθηκε από τη σύζυγο του εραστή μου και στο τέλος η οικογένεια παρέμεινε χαρούμενη και ενωμένη». Ένα φινάλε που απλώς διαιώνισε το στίγμα της «τρελής γυναίκας» που τρελαίνεται επειδή ερωτεύεται, και χωρίς να ξέρουμε το backstory της.

«Πάλεψα πολύ για τη δικαίωσή της, αλλά δεν τα κατάφερα». Και ήρθε το remake της ταινίας, που έγινε σειρά, να αποκαταστήσει τον στερεοτυπικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε όλη η ιστορία. Και το έκανε με ένα εξαιρετικό cast και ένα φινάλε που το λες και plot twist.

Jenny.Gr

Το 2023, δεν υπάρχει η κατηγορία ερωτικό θρίλερ (τι το ερωτικό υπάρχει σε μία δολοφονία άραγε;) και οι χαρακτήρες μιλούν με πιο ρεαλιστικό τρόπο, και όχι με απανωτά κλισέ. Στα πρώτα επεισόδια χτίζεται το ερωτικό κλίμα μεταξύ των δύο συναδέλφων και το σεξ είναι τόσο όσο. Για την ακρίβεια, είναι ζήτημα αν υπάρχουν συνολικά δύο ερωτικές σκηνές σε 8 επεισόδια. Αλλά και πάλι, το κλίμα έχει ένταση. Αυτό όμως που κάνει απόλυτα ενδιαφέρουσα τη σειρά είναι ότι η πρώτη σκηνή μάς αποκαλύπτει τη δολοφονία της, με τον Dan Gallagher να αποφυλακίζεται, 15 χρόνια μετά από τη γνωριμία τους.

Πολύ γρήγορα αποκαλύπτεται ότι η γνωριμία είναι αποτέλεσμα καλού stalking από την πλευρά της Alex Forrest, αλλά με μία σημαντική διαφορά. Παρακολουθεί τις κινήσεις του στη δουλειά προκειμένου να τον πετύχει στο ασανσέρ. Εκείνος γοητεύεται και πολύ γρήγορα ξεκινά ένα ειδύλλιο, που περιλαμβάνει αγκαλιές, βόλτες στη θάλασσα με τον σκύλο (της συζύγου) και τρ yφερά λόγια που θα μπορούσαν να γίνουν η αρχή μίας σχέσης. Βλέπουμε πώς νιώθει μία γυναίκα που ερωτεύεται έναν δεσμευμένο άντρα, ο οποίος όμως δεν μένει στο αυστηρά σεξουαλικό κομμάτι της σχέσης και στέλνει μπερδεμένα μηνύματα.

Jenny.Gr

Η σειρά είναι ένα πηγαινέλα στο παρλεθόν και το παρόν. Ποιος σκότωσε τελικά την Alex; Ποιος λέει ψέματα; Απορίες που λύνονται στα τελευταία λεπτά του φινάλε, αλλά που κυρίως εξηγούν την προσωπικότητα της Alex. Η παιδική της ηλικία με γονείς που την κακοποιούσαν συναισθηματικά και λεκτικά. Η μηδενική αυτοεκτίμηση, που προήλθε από κάπου. Η παραβατική συμπεριφορά, που ίσως και να δικαιολογήσεις σε κάποια σημεία. Η συμπεριφορά των υπολοίπων, που υποτίθεται ότι δεν έχουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας.

Ο Joshua Jackson είναι εδώ για να μάς θυμίσει το πόσο εξαιρετικός ηθοποιός είναι, υποδυόμενος έναν Dan που υιοθετεί την τοξική αρρενωπότητα του 2000, αλλά που συμπαθείς πολύ, σε αντίθεση με τον Michael Douglas. Η Lizzy Kaplan είναι επίσης η ιδανική Alex, σε μία πιο ρεαλιστική εκδοχή της, που δεν παραπέμπει σε villain, έτσι όπως την ερμήνευσε (θέλοντας και μη) η Close. Υπάρχει ακόμα και η ψυχοθεραπευτική ανάλυση κάποιων συμπεριφορών, με την ενήλικη πια κόρη του Dan να σπουδάζει ψυχολογία. Μία σειρά που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 2/5, αποκλειστικά στην COSMOTE TV