UPDATE #NOW

Κι όμως, μπορείς να κάνεις unfollow τον πρώην σου στο IG - Κανείς δεν θα πάθει τίποτα


JTeam

28 Απριλίου 2023

Κι όμως, μπορείς να κάνεις unfollow τον πρώην σου στο IG - Κανείς δεν θα πάθει τίποτα
Κι αν θέλει να σε κατακρίνει, ας το κάνει - δεν θα το μάθεις και ποτέ

Πολύ πρόσφατα μάθαμε ότι, μετά τον χωρισμό της από τον Glen Powell του Top Gun: Maverick και τις φήμες για τη σχέση του με τη Sydney Sweeney, η Gigi Paris τον έκανε unfollow στο Instagram. Αν αναρωτιέσαι γιατί θα έπρεπε να σε νοιάζει αυτό, η απάντηση είναι πως, ειλικρινά, δεν θα έπρεπε. Αυτό που ίσως σε ενδιαφέρει, ωστόσο, είναι ένα ερώτημα που προκύπτει από αυτό το νέο: Να κάνει κανείς unfollow ή να μην κάνει;

Δεν είναι η πρώτη φορά που, τρώγοντας ποπ κορν, παρακολουθούμε αντίστοιχα ζητήματα στην ποπ κουλτούρα. Όταν, για παράδειγμα, η Taylor Swift χώρισε με τον Joe Alwyn, ο αδελφός της (και o Ryan Gosling, για κάποιον λόγο) τον έκανε unfollow. Και δώσαμε σημασία γιατί, εντάξει, είναι όλοι διάσημοι και θέλαμε λίγο ξένο τσάι. Θα δώσει, άραγε, κανείς την ίδια σημασία αν εμείς κάνουμε το ίδιο; Πιθανότατα όχι.

Μερικές φορές, χωρίζουμε υπό καλές συνθήκες και παραμένουμε «φίλοι» με τους πρώην μας στα social. Άλλες, παραμένουμε στους ακολούθους τους απλώς για να μη γίνει περίεργο, για να μην τους δώσουμε τροφή για σχόλια ή την ικανοποίηση ότι ασχοληθήκαμε αρκετά, ώστε να μπούμε στο προφίλ τους και να πατήσουμε το κουμπί. Μπορεί, πάλι, να μη θέλουμε να τους κάνουμε να αισθανθούν άσχημα. Έχει τόση σημασία ένα follow, τελικά;

Η αλήθεια είναι πως τείνουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή λες και είμαστε το κέντρο του κόσμου. Αν κάποιος μας μιλήσει λίγο πιο απότομα από το συνηθισμένο, θα θεωρήσουμε ότι κάτι κάναμε. Αν δεν μας δώσουν την προσοχή που θέλαμε, θα κάνουμε overthinking. Aν τους κάνουμε unfollow, θα πέσει φωτιά να μας κάψει – τόσο εκείνοι, όσο και οι κοινοί μας γνωστοί, θα σταματήσουν ό,τι κάνουν για να το σχολιάσουν. Ή όχι – πιθανότατα όχι.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να κάνουμε unfollow τους πάντες – από πρώην συνεργάτες και συντρόφους, μέχρι φίλους που έγιναν άγνωστοι – χωρίς να αγχωθούμε για το τι θα ειπωθεί για εμάς στη συνέχεια. Ίσως δεν μας κάνει καλό να βλέπουμε το concent που ανεβάζουν και ξέρουμε ότι το mute δε θα περιορίσει τις επισκέψεις μας στα προφίλ τους, ίσως απλώς θέλουμε να κόψουμε κάθε επαφή. Κάποιον λόγο έχουμε, τέλος πάντων, κι αυτός ο λόγος έχει σημασία. Η ψυχική μας υγεία είναι σημαντικότερη από τη γνώμη των άλλων – κι αν θέλουν να κατακρίνουν την επιλογή μας, ας το κάνουν. Δεν θα το μάθουμε και ποτέ.


TAGS