UPDATE #NOW

Η Πρόεδρος της PETA θέλει να γίνει τσάντα: Όταν πεθάνει, θα αφήσει το δέρμα της στην Hermès


JTeam

7 Ιουνίου 2023

Η Πρόεδρος της PETA θέλει να γίνει τσάντα: Όταν πεθάνει, θα αφήσει το δέρμα της στην Hermès
Δέρμα για την Hermès, ένα αυτί για τον Βασιλιά Felipe, λίγη φρίκη για όποιον διαβάσει αναλυτικά τη διαθήκη

Μερικές φορές, οι άνθρωποι φτάνουν στα άκρα για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Όταν πρόκειται για το περιβάλλον, δε, οι ακτιβιστές κάνουν θόρυβο. Αυτό ακριβώς έκανε και η ιδρύτρια της PETA, Ingrid Newkirk – ανατριχιαστικό θόρυβο που, αν τον σκεφτείς για πάνω από δέκα δευτερόλεπτα, ίσως και να σου στοιχειώσει τα όνειρα.

Η Newkirk εξέδωσε ειδικό δελτίο Τύπου με τίτλο «Η Πρόεδρος της PETA Κληροδοτεί Δέρμα στην Hermès». «Δεν είναι κυριολεκτικό», σκέφτεσαι. Όμως μάντεψε, είναι. Αναφέρει, επίσης, όλα τα μέρη του σώματός της που θα αφήσει σε brands, ανθρώπους και το γραφείο της, όταν πεθάνει.

Η λίστα είναι εξής και μοιάζει βγαλμένη από θρίλερ: Η Hermès θα λάβει μία τσάντα (ή ζώνη, δεν είναι σίγουρη ακόμη) από το δέρμα της, ο Salt Bae θα κληρονομήσει τα εντόσθιά της, η North Face το πόδι της, το παλαιότερο μπαρμπέρικο στον κόσμο, Truefitt & Hill, μία βούρτσα από τα μαλλιά της, ο Βασιλιάς Felipe της Ισπανίας θα πάρει το ένα της αυτί, και το μεγαλύτερο σόου σκύλων παγκοσμίως, το Crufts, κομμάτια της τραχείας της. Αν είσαι ακόμη εδώ, και αναρωτιέσαι γιατί το έκανε όλο αυτό η Ingrid, θα σου πούμε πως είναι ο τρόπος της να παλέψει ενάντια στον σπισισμό.

Η Newkirk λέει πως η διαθήκη της είναι η επιβεβαίωση ότι το σώμα της «θα χρησιμοποιηθεί για να εστιάσει την προσοχή στην αχρείαστη εκμετάλλευση και τον βασανισμό των ζώων». Θέλει να δείξει τη φρίκη της κακοποίησης των ζώων, όπως την απόφαση της Αγγλίας να επαναφέρει τις δοκιμές καλλυντικών σε ζώα, να τη γράψει στη σάρκα της, να γίνει πράξει στην ίδια, έναν άνθρωπο. Παράλληλα, επικυρώνει ότι η PETA δεν θα σταματήσει να προκαλεί όσο περισσότερο μπορεί. Στο τέλος, αναφέρει ότι θα ήθελε να ταφούν κομμάτια τη καρδιάς της πλάι στις πίστες Hockenheim και Silverstone της Formula 1 – ναι, αυτά τα μέρη που γίνεται πάρτι διοξειδίου του άνθρακα – ως ένδειξη αγάπης για τον Michael Schumacher και Lewis Hamilton.

Να σημειωθεί πως τίποτα δεν είναι ειρωνικό σε αυτό το άρθρο - ούτε η λίστα, ούτε οι λόγοι, ούτε η λατρεία για τη φόρμουλα.