UPDATE #NOW

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Το ναυτικό των ΗΠΑ γνώριζε εδώ και μέρες για την αποσυμπίεση του Titan


JTeam

23 Ιουνίου 2023

Εξαφάνιση υποβρυχίου: Το ναυτικό των ΗΠΑ γνώριζε εδώ και μέρες για την αποσυμπίεση του Titan
@oceangate
Αποφασίστηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης να συνεχιστεί παρά τα αρχικά δεδομένα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό γνώριζε από την Κυριακή πως το εξαφανισμένο υποβρύχιο υπέστη αποσυμπίεση και καταστράφηκε. Τα παραπάνω τουλάχιστον δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του σώματος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό κοινοποίησε την εν λόγω πληροφορία (ότι δηλαδή το υποβρύχιο έχει εκραγεί) στην αμερικανική ακτοφυλακή, αν και δεν ήταν οριστική. Τελικά, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να «καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να σωθούν οι ζωές των επιβαινόντων του υποβρυχίου», ανέφερε αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι η ακτοφυλακή ανακοίνωσε εχθές ότι τα πέντε μέλη του πληρώματος του υποβρύχιου σκάφους, Titan έχασαν τη ζωή τους από «καταστροφική αποσυμπίεση» του σκάφους τους. Το συμπέρασμα αυτό βγήκε αφού εξετάστηκαν τα συντρίμμια που βρέθηκαν υποβρυχίως περίπου 488 μέτρα από την πλώρη του Τιτανικού.

Jenny.Gr
@oceangate


«Ενημερώσαμε αμέσως τις οικογένειες. Εκ μέρους της αμερικανικής ακτοφυλακής και ολόκληρης της ενιαίας διοίκησης, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου», δήλωσε ο υποναύαρχος John Mauger.

Οι πέντε επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος ήταν: ο 61χρονος Αμερικανός ιδρυτής της OceanGate Stockton Rush, 77 ετών, ο Γάλλος ωκεανογράφος Paul-Henri Nargeolet, ο 59χρονος Βρετανός δισεκατομμυριούχος Hamish Harding, ο 48χρονος Πακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο 19χρονος γιος του, Suleman.