UPDATE #NOW

Η Covid-19 δεν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ


Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

24 Ιουνίου 2023

Η Covid-19 δεν δημιουργήθηκε σε εργαστήριο, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ
pexels
Αλλά δεν αναφέρουν με σιγουριά και την προέλευση του ιού

Η Washington υποστηρίζει πως δεν έχει καμία πληροφορία η οποία να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο 3 επιστήμονες του Εργαστηρίου Ιολογίας της Wuhan είναι μεταξύ των πρώτων ασθενών της COVID-19 και ότι αυτοί θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει τον ιό.

Το ODNI, το γραφείο που συντονίζει το σύνολο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, αποκλείει τη θεωρία της γενετικής μηχανικής, αλλά επιβεβαιώνει πως διάφορες υπηρεσίες πληροφοριών χωρίζονται ανάμεσα σε δύο θεωρίες, την φυσική εμφάνιση και μετάδοσής της από κάποιο ζώο και την κατά λάθος διαρροή του ιού από εργαστήριο.

Jenny.Gr
pexels

Το ODNI συνέταξε μια έκθεση, η οποία προορίζεται για το Κογκρέσο, αφού αυτό ζήτησε περισσότερα στοιχεία από τις υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με την προέλευση της COVID-19, στην οποία αποχαρακτηρίζεται ότι οι επιστήμονες του Εργαστηρίου έκαναν γενετικά πειράματα σε συγγενείς ιούς της COVID-19. Επίσης αντικρούει τη θεωρία με τους τρεις ασθενείς-επιστήμονες. Γενικά οι κορονοϊοί του Εργαστηρίου είναι πολύ διαφορετικοί, ώστε να κατάφερναν να έχουν παίξει ρόλο στην δημιουργία του ιού και ότι όχι, δεν είναι υπόθεση βιολογικού όπλου.

Η έκθεση όμως αναφέρει επίσης πως μερικοί από τους ερευνητές αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με ορισμένα από τα συμπτώματα της COVID-19, αλλά η κοινότητα των υπηρεσιών «εξακολουθεί να εκτιμά ότι αυτή η πληροφορία ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει κάποια υπόθεση για την προέλευση της πανδημίας, καθώς τα συμπτώματα των ερευνητών θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από πολλές ασθένειες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ