UPDATE #NOW

Νέα εστία φωτιάς στο Δαφνί


JTeam

18 Ιουλίου 2023

Νέα εστία φωτιάς στο Δαφνί
eurokinissi
Οι φλόγες είναι πάνω σε λόφο μακριά από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι την επεκτείνουν και για αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα ενέργειες για να μην ξεφύγει το μέτωπο

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς στην Αττική έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στο Δαφνί στο Χαϊδάρι.

Οι φλόγες είναι πάνω σε λόφο μακριά από τα σπίτια, αλλά οι άνεμοι την επεκτείνουν και για αυτό πρέπει να ληφθούν άμεσα ενέργειες για να μην ξεφύγει το μέτωπο.

Πρόκειται για μια νέα εστία που έχει ξεσπάσει, την ώρα που μαίνονται οι πυρκαγιές σε Δερβενοχώρια και Λουτράκι και γίνονται τεράστιες προσπάθειες να μην περάσουν οι φλόγες σε Βίλια και Μάνδρα.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί, το μέτωπο που δυσκόλευε τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό στα Δερβενοχώρια, το οποίο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή και κατακαίει πυκνό δάσος. Η φωτιά μεταφέρεται προς Οινόη και Μαγούλα, με τον εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, να δηλώνει:

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου.

Το μέτωπο έχει ελεγχθεί από τη νότια πλευρά της περιοχής του Τιτάνα και οι επιχειρήσεις εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά, καθώς υπάρχει το πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής. Λίγο πριν τις 11 διεκόπη και η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.