UPDATE #NOW

Φιλαράκια: Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει το μέλος του cast που «δεν ήταν και τόσο αστείο»


Κλέλια Φατούρου

1 Σεπτεμβρίου 2023

Φιλαράκια: Ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει το μέλος του cast που «δεν ήταν και τόσο αστείο»
The Sun
Ποιο ήταν το guest που έπαιξε σε 14 επεισόδια;

Τα Φιλαράκια έγραψαν ιστορία με 10 κύκλους και έγιναν το μεγαλύτερο sitcom όλων των εποχών. Η σειρά τελείωσε το 2004, το κοινό διψούσε για reunion, που τελικά έγινε, και τον τελευταίο χρόνο ανακαλύπτουμε και την όχι και τόσο φωτεινή πλευρά της ιστορίας τους.

Ο Μάθιου Πέρι αποκάλυψε ότι πάλευε με τις εξαρτήσεις όσο ήταν στα Φιλαράκια (εκτός από τον 9ο κύκλο), η Τζένιφερ Άνιστον ήταν ο λόγος που η σειρά τελείωσε, επειδή ήθελε να κάνει κι άλλα πράγματα και οι σεναριογράφοι περιγράφουν σκληρές συμπεριφορές, ακόμα και από το ίδιο το cast. Και λογικά θα μάθουμε και άλλα από το βιβλίο της Πάτι Λιν, που μόλις κυκλοφόρησε.

Τώρα είναι η σειρά του σκηνοθέτη Τζέιμς Μπάροους, να μιλήσει μέσα από το δικό του βιβλίο "Directed by James Burrows", και να δώσει στον λαό αυτά τα trivia της σειράς που θέλει να ξέρει. Όπως το ότι ήταν λάθος να βάλουν την Έμιλι στη σειρά. Η ηθοποιός Έλεν Μπαξεντέιλ εμφανίστηκε σε 14 επεισόδια ως η δεύτερη σύζυγος του Ρος, που ζούσε στο Λονδίνο. Ευτυχώς για τη Ρέιτσελ, η ιστορία δεν κράτησε πολύ.

«Ήταν καλή, αλλά όχι ιδιαίτερα αστεία. Ο Ντέιβιντ Σουίμερ δεν είχε το σωστό κωμικό ταίρι. Ήταν σαν να έπαιζε παλαμάκια με το ένα χέρι. Στα sitcoms και τις ρομαντικές κομεντί, δεν αρκεί μόνο η χημεία. Χρειάζεται να έχεις και χιούμορ». Άουτς Τζέιμς.

Γράφει στο βιβλίο του ότι ανακάλυψαν ότι οι σχέσεις του Ρος θα πρέπει να είναι εξίσου αστείες με την Ρέιτσελ, αλλά ήταν πολύ αργά για να βρουν αντικαταστάτρια. «Κάποιες φορές πιέζεσαι από τα deadlines ή από απλές οικονομικές συμφωνίες». Η αλήθεια είναι ότι όντως η Μπαξεντέιλ δεν έδειχνε να ταιριάζει απόλυτα με το cast, αλλά όλοι το αποδώσαμε στο βρετανικό της φλέγμα, που αναφερόταν και στο σενάριο.

Ήταν όμως ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα της, αν και αποφάσισε να παραμείνει στη βρετανική τηλεόραση. Η ηθοποιός δεν μετανιώνει τη συμμετοχή της, (σε αντίθεση με τον σκηνοθέτη) αν και έχει δηλώσει ότι δεν έγινε ποτέ φίλη με τους πρωταγωνιστές.