UPDATE #NOW

iPhone: Πώς να απενεργοποιήσεις τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας για περισσότερη ασφάλεια


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

iPhone: Πώς να απενεργοποιήσεις τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας για περισσότερη ασφάλεια
pexels
Απενεργοποιώντας τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας, θα έχεις περισσότερη ασφάλεια, περισσότερη μπαταρία και γενικά καλύτερη ποιότητα στο iPhone σου

Έχεις νιώσει ποτέ ότι κάποιος σε παρακολουθεί; Αν αισθάνεσαι ότι διακυβεύεται η ιδιωτικότητά σου κάθε φορά που χρησιμοποιείς το iPhone σου, μπορείς να απαλλαγείς από τον φόβο. Πώς; Απενεργοποιώντας τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας.

Είναι κοινό μυστικό ότι το κινητό σου σε ξέρει καλύτερα από τους φίλους σου. Ξέρει πού πας, τι κάνεις και τι βλέπεις στο μέρος που επισκέπτεσαι, κι αυτό είναι κάπως περίεργο. Αν έχεις iPhone, η Apple λέει πως ό,τι καταγράφει η συσκευή σου, μένει στη συσκευή σου. Και στα κεντρικά της εταιρείας που λαμβάνουν τα δεδομένα.

Όταν μοιράζεσαι την τοποθεσία σου, εκτός από προβλήματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας, εξαντλείται πιο γρήγορα και η μπαταρία του κινητού σου

Επειδή εσύ προσέχεις για να έχεις, δες παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την απενεργοποίηση των Υπηρεσιών Τοποθεσίας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

  • Μπαίνεις στις ρυθμίσεις και επιλέγεις Ιδιωτικότητα και Ασφάλεια.

  • Προχωράς στις Υπηρεσίες Τοποθεσίας και επιλέγεις Υπηρεσίες Συστήματος.

  • Από εκεί, πηγαίνεις στις Τοποθεσίες σου, βάζεις το passcode ή το ξεκλειδώνεις με Face ID, ό,τι προτιμάς, και θα δεις τα μέρη που έχεις πάει. Ίσως βρεις μερικά λάθη - οι τοποθεσίες ίσως και να μην είναι ακριβείς.
  • Επιλέγεις Εκκαθάριση Ιστορικού και θα εξαφανιστούν όλα, από κάθε συσκευή που χρησιμοποιείς με το ίδιο Apple ID. Έπειτα, πατάς το κουμπάκι πλάι στις Τοποθεσίες σου - θα μετακινηθεί αριστερά κι εσύ θα έχεις απενεργοποιήσει το tracking.