UPDATE #NOW

Βούρτσα Μαλλιών: Πώς να την καθαρίζεις σωστά και πότε να την πετάξεις, σύμφωνα με τους ειδικούς


JTeam

19 Σεπτεμβρίου 2023

Βούρτσα Μαλλιών: Πώς να την καθαρίζεις σωστά και πότε να την πετάξεις, σύμφωνα με τους ειδικούς
Pexels
Ώρα να μάθεις να περιποιείσαι σωστά ένα απαραίτητο εργαλείο για τα μαλλιά σου

Όταν σκέφτεσαι τη ρουτίνα ομορφιάς, σίγουρα επικεντρώνεσαι στο skincare, το απολαυστικό μπάνιο, τις μάσκες μαλλιών. Ξέρεις καλά, όμως, ότι υπάρχουν κι αυτά τα όχι τόσο fancy αλλά απαραίτητα βήματα που κάνουμε όλοι - το να πλένουμε τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ, για παράδειγμα, το να κοιτάμε την ημερομηνία λήξης των προϊόντων που χρησιμοποιούμε και, φυσικά, το να καθαρίζουμε τη βούρτσα μας.

Εδώ, θα σταθούμε στο τελευταίο και θα σου πούμε ότι υπάρχει σωστός τρόπος να το κάνεις και, μάλλον, δεν είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείς αυτήν τη στιγμή.

Ο Τοντ Φολκ είναι καθηγητής κοσμετολογίας στο Aveda Arts & Sciences Institute και, μιλώντας στο Bustle, εξήγησε αρχικά πώς πρέπει να απολυμαίνουμε αυτό το απαραίτητο εργαλείο και, έπειτα, πότε πρέπει να το αποχαιρετάμε για πάντα και να το πετάμε στα σκουπίδια.

Πρώτα απ’ όλα, ο λόγος που είναι απαραίτητο να καθαρίζουμε τη βούρτσα μαλλιών, είναι επειδή προστατεύει την υγεία τόσο των μαλλιών, όσο και της επιδερμίδας μας. Όσο περνά ο καιρός, γεμίζει βακτήρια, μικρόβια, νεκρά κύτταρα και σκόνη - μπορεί να σχηματιστεί ακόμη και υγρασία. Ο λόγος; βουρτσίζουνε συχνά τα βρεγμένα μαλλιά μας, ενώ πολλά beauty products αφήνουν ίχνη πάνω στα «δόντια». Έτσι, εμφανίζεται λιπαρότητα νωρίτερα απ’ το συνηθισμένο - κι αυτό σίγουρα δεν είναι ο στόχος μας.

Πώς καθαρίζουμε σωστά τη βούρτσα, λοιπόν;

Αρχικά, αφαιρούμε όλες τις τρίχες που έχουν μαζευτεί. Αν η βούρτσα είναι μεταλλική και δεν έχει υφασμάτινη βάση για τα «δόντια», την ξεπλένουμε σε ζεστό νερό με σαπούνι. Αν, πάλι, είναι όπως οι περισσότερες και έχει αυτήν την υφασμάτινη βάση, καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε υγρό αντισηπτικό μαντηλάκι με οινόπνευμα.

Κάθε πότε καθαρίζουμε μία βούρτσα μαλλιών;

Σίγουρα μία φορά τον μήνα, λέει ο Φολκ. Μπορούμε να περιμένουμε αρκετά, ωστόσο, μέχρι να τις αποχαιρετήσουμε για πάντα. Όταν μοιάζουν παλιές και ξεφτισμένες, είναι ώρα να πάρουμε καινούργιες.