UPDATE #NOW

Στο ίντερνετ, πουλάνε ψεύτικους αφαλούς για να φαίνονται πιο μακριά τα πόδια μας


JTeam

1 Οκτωβρίου 2023

Στο ίντερνετ, πουλάνε ψεύτικους αφαλούς για να φαίνονται πιο μακριά τα πόδια μας
Και η αυταγάπη, το body positivity και η προσπάθεια που κάνουμε να αποδεχτούμε την εικόνα μας, κάνουν περίπατο

Δεν σου αρέσουν τα πόδια σου; Θα ήθελες να είναι πιο μακριά; Όχι, δεν θα αγαπήσεις την εικόνα σου, ούτε θα αποδεχτείς ότι αυτά έχεις, με αυτά θα πορευτείς. Το ίντερνετ σου έχει τη λύση και σου δίνει ψεύτικους αφαλούς. Δεν είναι αστείο - όντως τους πουλάνε, όντως κόσμος του αγοράζει.

Πρόκειται για αυτοκόλλητα, τα οποία κολλάς πάνω από τον κανονικό αφαλό σου. Τον πραγματικό αφαλό, τον καλύπτεις με ψηλόμεση φούστα ή παντελόνι - έτσι, ο κορμός μοιάζει πιο κοντός και τα πόδια μακριά.

Jenny.Gr

Σεο ebay, μπορείς να πάρεις πακέτο με τέτοια αυτοκόλλητα για περίπου 4 ευρώ. Φυσικά, απευθύνεται μόνο σε γυναίκες - «για γυναικείο/κοριτσίστικο καλοκαιρινό πάρτι», γράφει συγκεκριμένα. Η ιδέα ξεκίνησε από την Κίνα και την προωθούν στα σόσιαλ μίντια - influencers λένε πως «δεν μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά» του κανονικού αφαλού με τον ψεύτικο.

@babelfish.asia Can I also buy a fake personality for when I don’t wanna socialise? #navelsticker #fyp #trendsetter ♬ Capybara - Сто-Личный Она-Нас & BETSY

Τι βλέπουμε, λοιπόν; Ότι σε μία εποχή που γίνεται τεράστιος κόπος να ξεπεράσουμε ανασφάλειες, να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας και να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην αποδοχή του, αποβάλλοντας τοξικά πρότυπα, έρχεται ένα τέτοιο προϊόν για να μας θυμίσει πως κάτι τέτοιο είναι όχι απλώς δύσκολο, αλλά οριακά ακατόρθωτο. Και αυτό είναι λυπηρό.