WELL BEING

Θες να κοιμάσαι καλύτερα; Βάλε ένα φούτερ πάνω στο κεφάλι σου


JTeam

2 Απριλίου 2024

Θες να κοιμάσαι καλύτερα; Βάλε ένα φούτερ πάνω στο κεφάλι σου
Δεν το λέμε εμείς, το λέει το TIkTok

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς, ξέρεις καλά ότι μετά από ένα σημείο, διατίθεσαι να κάνεις τα πάντα για λίγη ξεκούραση. Έχεις δοκιμάσει αρωματοθεραπεία, white noise, ήχους βροχής στο Spotify –τίποτα δεν δουλεύει.

Το TikTok σε καταλαβαίνει και είναι εδώ για σένα. Επειδή είναι πολλά τα βαμπίρ σ’ αυτό το app, έχει γίνει viral ένα νέο sleep hack που σου λέει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαντάζεσαι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις ένα φούτερ στο κεφάλι σου.

Όλα ξεκίνησαν από την Κάλι Γκάλεϊ (@calliegaley), η οποία ισχυρίζεται ότι από τη στιγμή που «έσπασε» το σύστημα κι έβαλε το φούτερ στο κεφάλι της, κάνει τους καλύτερους ύπνους της ζωής της. Παίρνει το μεγαλύτερο που έχει –κάνει και πολύ φαρδιά μπλούζα, αν ζεσταίνεσαι- και το τυλίγει γύρω από την περιοχή των ματιών. Μοιάζει με αντίστροφη μπαλακλάβα –αντί να κλείνει το στόμα και τη μύτη, καλύπτει όλο το υπόλοιπο.

«Είναι τόσο άνετο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω», λέει. «Και κάνει θαύματα».

Όταν τη ρώτησαν στα σχόλια πώς το σκέφτηκε, απάντησε ότι έφταιγε η απελπισία.

@calliegaley Loling at myself but I swear it works just try it #grwm #getreadywithme #haul #nightroutine #morningroutine #foryou #foryoupage #fyp #sleep #sleephack ♬ original sound - CALLIE GALEY

Δικαίως, θα αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με μάσκα ύπνου. Όχι, είναι η απάντηση. Η Σέλμπι Χάρις είναι sleep expert και διευθύντρια της κλινικής ύπνου Sleepopolis, και λέει ότι ενώ μοιάζει με DIY μάσκα, δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Κι αυτό γιατί οι μάσκες είναι φτιαγμένες από ειδικό υλικό σκίασης, το οποίο δεν επιτρέπει στο φως να φτάσει στα μάτια σου, ούτε από τη μύτη.

Πριν αποφασίσεις να τυλίξεις του φούτερ γύρω από το κεφάλι σου βέβαια, έχει κατά νου ότι αν είσαι από τους ανθρώπους που διαρκώς κουνιούνται το βράδυ, μάλλον δεν είναι για σένα. Θα φύγει. Άσε που μπορεί να μη σε βολεύει, οπότε θα σε εκνευρίσει περισσότερο. Άκου το σώμα σου και δες τι λειτουργεί για σένα –ίσως αξίζει να πάρεις μία μάσκα, όταν πληρωθείς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.