WELL BEING FITNESS

Γιατί να επιλέξετε το CrossFit την επόμενη φορά;


24 Οκτωβρίου 2013

Ασκήσεις γυμναστική υψηλής έντασης σε μικρό χρονικό διάστημα.

Λαμβάνοντας υπόψη μία πρόσφατη καταμέτρηση - αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι που δηλώνουν fans του CrossFit. Αξίζει λοιπόν να αναρωτηθούμε αν η συγκεκριμένη γυμναστική είναι πραγματικά τόσο καλή και φέρει τόσο καλά αποτελέσματα όσο λένε.

Μια ομάδα ερευνητών παρακολούθησε 16 υγιείς και κατάλληλους για η συγκεκριμένη γυμναστική εθελοντές. Τα αποτελέσματα ήταν οι άντρες να κάψουν περίπου 21 θερμίδες, στο ένα λεπτό, ενώ οι γυναίκες μόλις πάνω από 12.

Όλοι οι συμμετέχοντες διατήρησαν μια αυξημένη καρδιακή συχνότητα σε ολόκληρη την προπόνηση και έφθασαν περίπου στο 80 τοις εκατό των αντοχών τους.

 Τα οφέλη του CrossFit είναι ότι μία γυμναστική υψηλής έντασης όπως η συγκεκριμένη καταφέρνει να πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα. Στις μέρες μας λοιπόν που οι περισσότεροι τρέχουν και δε φτάνουν από τις δουλειές, αυτό είναι μία εύκολη και ιδανική λύση.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτές οι ασκήσεις δεν είναι για όλους. Αφορά ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας με την καρδιά τους, με τους μύες τους και γενικότερα ο οργανισμός τους είναι υγιής και μπορεί να ανταπεξέλθει σε ασκήσεις υψηλής έντασης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.