WELL BEING FITNESS

15' άσκησης αρκούν


16 Δεκεμβρίου 2013

Δεν χρειάζεται να κάθεστε με τις ώρες στο γυμναστήριο.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την όρεξη και την διάθεση να περάσουν μία ή και δύο ώρες στο γυμναστήριο τους. Επιπλέον η πίεση της καθημερινότητας, δεν αφήνει σε πολλούς το περιθώριο να ασκηθούν καν. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι 15 λεπτά άσκησης όχι απλά αρκούν, αλλά πολλές φορές μπορούν να είναι αποδοτικότερα από μία ώρα προπόνησης. Με ποιον τρόπο; Διαβάστε παρακάτω τρεις λόγους που θα σας πείσουν:

Συγκεντρώνεστε καλύτερα: Όταν έχετε μπροστά σας μόνο 15 λεπτά για να ασκηθείτε δίνετε έμφαση σε αυτό που κάνετε. Γρήγορος ρυθμός κίνησης, είδη γυμναστική που αποδίδουν όπως το σχοινάκι, το περπάτημα, το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες , ποδήλατο. Με τις παραπάνω προπονήσεις είναι δυνατόν μέσα σε 15 λεπτά, να κάψετε από 120 έως 165 θερμίδες. Η καύση 135 θερμίδων σε ένα τρέξιμο 15 λεπτών μπορεί να μην φανεί όπως πολύ, ωστόσο αν αυτό γίνει πέντε φορές την εβδομάδα, τότε καίτε 675 θερμίδες συνολικά .

Οφέλη στην υγεία: Γιατί να μην κάνετε ένα διάλειμμα 15 λεπτών από το γραφείο, κάνοντας γυμναστική; Εκτός από τη μείωση του στρες και την ενίσχυση της διάθεσής σας, το αίμα σας θα ρέει καλύτερα, θα αποκτήσετε ενέργεια, θα ανακουφιστείτε από τυχόν πονοκέφαλους που προκύπτουν από την συσσωρευμένη ένταση. . Δεν παίρνει πολύ χρόνο για τις ενδορφίνες σας να αρχίσουν να ρέουν , και ακόμη και ένα miniworkout θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Πλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι 15 λεπτά την ημέρα μπορούν να προσθέσουν τρία χρόνια στη ζωή σας.

Θα είστε στο σωστό δρόμο: Σίγουρα έχετε ακούσει τη φράση, "Μια υγιεινή επιλογή οδηγεί σε μία άλλη". Όταν αποκτήσετε τη συνήθεια της καθημερινής άσκησης - δεν έχει σημασία πόσο χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε- έχετε περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε με αυτό και να κάνετε επιπλέον προπονήσεις, όταν έχετε το χρόνο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.